Sanjin Strukic/PIXSELL

Petrov dobio konkurenta za predsjednika stranke: Upoznajte Roberta Postaja!

Autor: T. P.

Prema Petrovu Postaj nije kritičan, ali vjeruje kada o bi neke stvari u Mostu ubuduće trebale biti drugačije. Što to točno, nije otkrio

Mostovac iz Zagreba, Robert Postaj, na unutarstranačkim izborima koji se ove subote održavaju u Mostu bit će protukandidat Boži Petrovu za predsjednika stranke. Osim predsjednika stranke, Mostovci biraju i dva potpredsjednika, glavnog tajnika, a organizacijskog će tajnika imenovati predsjednik. Bira se i devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

Ines Strenja Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić kandidirali su se za potpredsjednike stranke. Svi predstavnici nezavisnih lista činit će Nacionalno vijeće Mosta. Glasanje se provodi elektronskim putem, po principu jedan član jedan glas, a pravo glasa ima 400 aktivnih članova Mosta.

“Most će ostati kombinacija stranke i platforme – okupljamo nezavisne i postojat će Izvršni odbor kojeg će činiti Predsjedništvo stranke i predstavnici nezavisnih, dakle i dalje će se zajednički, maksimalno demokratski donositi političke odluke”, izjavio je Nikola Grmoja koji je kandidat za glavnog tajnika stranke.

Robert Postaj pojasnio je da nije fiktivni protukandidat Bože Petrova te da doista namjerava voditi stranku. Suglasan je da je teško očekivati rušenje Petrova koji je stranku dva puta uspješno proveo kroz parlamentarne izbore, no vjeruje u svoju kandidaturu i kvalitetan program za koji se nada da će biti prepoznat.

“Ne razmišljam o šansama nego da se članstvu osigura mogućnost izbora. Svi će članovi biti na izbornom saboru i kad im predstavim svoj program, na njima je da odluče. Vjerujem u moć argumenata, kao i u to da će članovi Mosta odlučiti pon svojoj savjesti, a ja ću poštovati njihov izbor kakav god da bude”, rekao je Postaj za Večernji list. Prema Petrovu nije kritičan, ali vjeruje kada o bi neke stvari u Mostu ubuduće trebale biti drugačije. Što to točno, nije otkrio.

Tko je Robert Postaj?

Robert Postaj je direktor tvrtke ZASLON d.o.o. koja nudi savjetodavne i projektantske usluge. Rođen je u Hamburgu, gdje je pohađao školu i studirao fiziku. Radio je kao projektant na raznim projektima vrijednim i do 50 milijuna EUR, stručni je savjetnik za kreditiranje nekretnina i dodjelu specijalnih kredita, primjerice za financiranje preuzimanja tvrtki, a također se istakao i kao financijski savjetnik za posebna ulaganja. Kao poslovni savjetnik je dizajnirao, redizajnirao i implementirao poslovne procese (npr. optimizacija skladišta simulacijom procesa dodane vrijednosti i potpune integracije procesa, dizajn IT-mreža usredotočen na sigurnost).




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.