Luka Stanzl/PIXSELL

Iz zagrebačke zračne luke oglasili se još jednim priopćenjem: Tvrde da je sve posljedica izvanrednih okolnosti

Autor: dnevno.hr

'Postojeća procedura korištenja zračne luke Franjo Tuđman u periodu nakon 22,00h protumačena je dvosmisleno', poručuju iz zračne luke

Nakon incidenta na letu Zagreb – Dubrovnik iz Zračne luke Franjo Tuđman jučer su poručili da suotvoreni za promet svaki dan u tjednu od 0 do 24. Danas poslijepodne oglasili su se još jednim priopćenjem o spornom slijetanju zrakoplova u Rim:

“Slijedom događaja u noći 16./17. lipnja vezano uz let OU664 ZAGREB-DUBROVNIK, odnosno slučaja iznenadne bure zbog koje je zrakoplov upućen na slijetanje u Rim, danas je održan sastanak predstavnika MZLZ i Croatia Airlines sa sljedećim zaključcima:

Danas objavljeno priopćenje za javnost MZLZ baziralo se na do tada dostupnim informacijama koje nisu u potpunosti odgovarale činjeničnom stanju.

Cijeli slučaj posljedica je izvanrednih okolnosti uzrokovanih burom na području Zračne luke Dubrovnik koja nije bila predviđena meteo izvješćem u planiranom vremenu slijetanja zrakoplova.

Navedeno je uzrokovalo zadržavanje zrakoplova u području iznad zračne luke Dubrovnik te je iziskivalo donošenje odluka u vrlo kratkom vremenskom roku od strane svih uključenih operativnih osoba.

Postojeća procedura korištenja zračne luke Franjo Tuđman u periodu nakon 22,00h protumačena je dvosmisleno, što je uz kratko raspoloživo vrijeme za donošenje odluka rezultiralo neadekvatnom komunikacijom od strane dežurnog operativnog osoblja.

U cilju izbjegavanja ovakve i sličnih situacija u budućnosti, MZLZ će nadopuniti  proceduru kojom će se nedvosmisleno potvrditi otvorenost zračne luke 24h sedam dana u tjednu, i tako nadopunjenu proceduru dostaviti u najkraćem roku u Croatia Airlines”, stoji u njihovom priopćenju.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.