Antun Ivanković

IVANKOVIĆ TVRDI: ‘Supružnici Stanimirović tužili Z1, ali su uhvaćeni u neistini’

Autor: S.V.

“Nisam znao da će nakon moga prošlogodišnjega sudjelovanja u emisiji „Bujica“ urednika i voditelja Velimira Bujanca biti pokrenuta dva sudska postupka. U navedenoj emisiji sam dana 10. listopada 2016. godine govorio, među ostalim, i o odvođenju ranjenoga hrvatskoga branitelja Marijana Popovića iz obiteljske kuće u Tovarniku početkom listopada 1991. godine, za kojega se poslije doznalo da je mučki ubijen i zakopan na njivi”, tvrdi u priopćenju Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik.

Supružnici dr. Vojislav i dr. Ljeposava Stanimirović, putem odvjetnika Ante Nobila, na njegovo su izlaganje u emisiji, kaže Ivanković, uputili demanti koji je pročitan 16. studenoga 2016. godine na Z1 televiziji u emisiji „Bujica“, a prenijele su ga brojne druge neovisne televizije koje inače redovno prenose tu emisiju.

“Vojislav Stanimirović i njegova supruga u svom demantiju koristili su se neistinama da su za svjedočanstvo Slavice Popović, supruge pokojnoga Marijana Popovića, citiram iz demantija:
“…utvrđene su neistinom jer je pred Županijskim sudom u Vukovaru utvrđeno da je supruga Slavica Popović davala lažne iskaze….“  Stanimirović i njegova supruga u svom demantiju još su neistinito naveli:„…da je sud utvrdio da je iskaz svjedokinje Slavice Popović više puta tijekom suđenja mijenjan i utvrđen lažnim….“, kaže Antun Ivanković koji u priopćenju otkriva i ovo:

“Nakon što su supružnici Stanimirović u gore navedenom demantiju gospođu Slavicu Popović prikazali kao nevjerodostojnu svjedokinju, a što nije istina, oni su tužili Z1 Televiziju d.o.o. i OAR d.o.o. – Osječku televiziju radi naknade štete.”

Slavica Popović samo jednom je svjedočila u sudskom postupku za počinjeni ratni zločin u Tovarniku koji se vodi na Županijskom sudu u Vukovaru i to 12. srpnja 2011. godine. Tada je pred sucem i Sudskim vijećem pod prisegom rekla kako je nekoliko dana skrivala ranjenoga supruga Marijana Popovića zajedno sa svekrvom. „Onda je došao dr. Vojislav Stanimirović zajedno s dr. Draganom Martinovićem, a nakon toga ubrzo je automobilom došla neka nova milicija i odvezli su moga supruga Marijana“, kazala je na sudu.

“Dana 5. rujna 2017. godine na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u postupku u kojem Vojislav Stanimirović i njegova supruga tuže Z1 Televiziju d.o.o. radi naknade štete svjedočila je i Slavica Popović iz Tovarnika, koja je pred sucem i odvjetnicima posvjedočila „da je dr. Vojislav Stanimirović zajedno s dr. Draganom Martinovićam došao u njihovu kuću naoružan u uniformi po njenog ranjenog supruga Marijana te je tom prilikom dr. Vojislav Stanimirović rekao da ga oni traže i da će netko doći po njega. Vrlo skoro došlo je nekoliko pripadnika milicije sa autom i odvezli su moga supruga“, citira Ivanković u priopćenju.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.