Boris Scitar/Vecernji list

Ivana Petrović: ‘Tajming ove presude Visokog bavarskog suda neodvojivo je povezan s kampanjom u Hrvatskoj’

Autor: T. P.

"Tajming ove presude Visokog bavarskog suda neodvojivo je povezan s kampanjom u Hrvatskoj", smatra Petrović.

Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Presudu je pročitao sudac Dauster, dodavši da osuđeni snose i troškove postupka. Zanimljiv detalj vezan uz presudu istaknula je novinarka Ivana Petrović:

“Tajming ove presude Visokog bavarskog suda neodvojivo je povezan s kampanjom u Hrvatskoj. Svakako će se govoriti i o vremenu Lexa Perković i derogiranju europskog ugovora. Otvarat će se opet pitanja arhiva, citirat će se vjerojatno i izjave koje su rečene na sudu, prije svega visokih političkih inspektora iz inkriminirajućeg vremena, a to je da moderna Hrvatska nikad nije od Njemačke zatražila niti jedan dokaz o likvidacijama Hrvata od 1962. do raspada Jugoslavije, a bilo ih je oko 68. To znači da će sljedeća kampanja opet biti zacijelo obojana ovom temom”, smatra Petrović za dnevnik.hr.

Kako će se presuda odraziti na izbornu kampanju u Hrvatskoj vidjet će se već ovih dana.

>>> PERKOVIĆ I MUSTAČ OSUĐENI NA DOŽIVOTNU KAZNU!

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.