Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ivan Pandža: Komunjare će glumiti ustaše samo da vladaju

Autor: Tvrtko Dolić

Komunjare su spremni glumiti Marsovce, samo da se na Zemlji i u Lijepoj našoj dočepaju vlasti.

“Kao što su 90-tih postali liberalni fašisti, rigidne komunjare ovih dana glume ustaše, jer u svim europskim zemljama pobjeđuje desnica” – kaže nam Ivan Pandža iz koalicije Pomak, šef nesalomljivih pravaša Ivana Gabelice.

Komunjare su spremni glumiti Marsovce, samo da se na Zemlji i u Lijepoj našoj dočepaju vlasti. “Ako žele biti desničari, zar komunjarama nije prirodnije da se prezentiraju kao četnici, kojima su politički bliži?” – pita se Ivan Pandža, predsjednik HČSP-a, jedne od dvije povijesno utemeljene pravaške opcije. “U istom smislu treba razumjeti HDZ-ovo pomicanje prema sredini, jer u toj stranci imamo svu silu članova koji su radili i rade za Beograd, a danas se u HDZ-u nađe i neomađarona, onih koji rade za Peštu.”

Kako komentirate novo prepucavanje Plenkovića i Milanovića?

Partijaši i udbaši zapravo pripremaju teren za veliku koaliciju “lijevih” i “desnih”. Dva politička klona, proizvedena od liječnika Milke Planinc, glume različitost tako da jedan drugome prozivaju majku ili oca. Svoje roditelje nisu trebali uplitati u kampanju. To je degutantno, primitivno. Sve se može gledati kao holivudski trik, kada se zaboravljeni glumac dogovorno razvede od svoje supruge samo zato da bi se pojavio u medijima, da bi se o takvome pisalo i da na temelju toga padne neka nova uloga. Plenkoviću i Milanoviću ne smeta što su negativci, ako njih dvojica okupiraju sav naš medijski prostor, da se alternativa ne vidi. Pri kraju kampanje vjerojatno će obojica plasirati vijest kako ih supruge varaju. Sve je to na svoj način u redu, ako se isti bore za sporedne uloge, ali se bojim da će najgori negativac preuzeti naslovnu ulogu.

Most pada?

To je istina, tako je to zacrtano, ali me baš zbog toga to ne veseli. To pokazuje da izborni inženjering može provesti što mu padne na pamet. Ne kažem da to Most ne zaslužuje. Most u ovim izborima nije treća opcija, nego ona vladajuća, koja koristi državne resore i državne resurse, i more mogućnosti da se kroz njih reklamira. Kao što su loše vladali, loše vode izbornu kampanju, toliko da kreatori Mosta odustaju od te heterogene interesne hrpetine. Mi smo nikakvi, vele nam danas mostovci, ali smo treća opcija. Valjda će se “vjernik Božo Petrov” dozvati pameti i upoznati hrvatsku javnost da je njegov Otac zapravo neki “vojni lekar” ili “lekar drugarice Milke Planinc”. Mostovce ne zanima pozdrav “Za dom”, ne zanimaju ih podjele na “Mi i Oni”, ne zanimaju ih branitelji, ne zanimaju ih katoličke i muslimanske žene silovane od četničkih zlikovaca, ne zanima ih ništa, a od najavljenih reformi brzo su odustali. Očigledno su onaj kreirani Petrov i ovaj “Sin samog Sebe”, koji treba pokazati za što je osobno sposoban, potpuno različite osobe, i birači će to prepoznati.

Ivan Sinčić rastura?

Ne rastura Sinčić, nego sve nas rasturaju glavni mediji. Čast svakoj inicijativi protiv deložacije, samo što su danas kod Živog zida prisutni suprotni trendovi useljavanja u kvalitetne prostore. Politički inženjering koristi religiozne obrasce. Sinčić se pojavljuje poput Isusa, ali mi nekako ne vuče na naivnog propovjednika praštanja, koji u novoj dionici treba preuzeti na sebe nove grijehe privatizacijske pljačke. Pođi za mnom, a ko želiš ući u Hrvatski sabor – tako sam razumio posljednju koalicijsku poruku Sinčića. Ima neke simbolike u tome da policajci nose Sinčića, kao da je izraelski kralj. Gledajte, Nova TV jako podržava koaliciju Živog zida. Što se iza toga valja i tko je sponzor? Tko plaća onolike kvadrate u Hondlovoj ulici u Zagrebu? Zovu to politički inženjering i on se pred nama odvija i u jednoj svojoj religioznoj mimikriji.

Ima li koalicija Pomak odgovor na namještanje izbora?

Ima, ali smo totalno i totalitaristički ignorirani, kako od svih institucija, tako i od najvećih medija. Protiv nas su se ubacili i stari đapićevci i neođapićevci. Svim biračima poručujemo da uz koaliciju Pomak stoji naš legendarni HOS, koji je obranio zemlju u najkritičnijim prvim trenucima agresije Srbije i JNA. Kako se izborna kampanja usmjerava što dalje od ekonomije, jer su u tom smislu HDZ i SPD zakazali više puta, ovdje ću još jedanput naglasiti da sam potrošio skoro cijeli svoj život za prava branitelja i invalida Domovinskog rata. Hrvati trebaju prepoznati iskrene domoljube i na ovim parlamentarnim izborima zaokružiti listu HSP, HČSP, ABH i Obiteljska stranka. Za dom i Domovinu!

Autor: Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.