Goran Stanzl/PIXSELL

Istraživanje: Kolindi raste popularnost, približava se Plenkoviću!

Autor: Dnevno.hr

Popis negativaca predvodi bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović

Prema redovnom mjesečnom istraživanju agencije 2×1 komunikacija HDZ ima najveću potporu – 30,70%. SDP se nakon izbora predsjednika i novog vodstva nalazi na 19,24%. Most podupire 7,78% ispitanika, a Živi zid 3,35%. Peti je IDS s 1,08% potpore, a ispod 1% nalazi se šesti HNS.

Andrej Plenković i dalje je političar s najboljom percepcijom. Krajem studenog i početkom prosinca 22,48% ispitanika smatra ga najpozitivnijim. Iza njega je Kolinda Grabar-Kitarović koja je popravila svoju percepciju u javnosti pa je danas podupire 17,94%.

Zlatko Hasanbegović treći je po broju preferencijalnih glasova. Njega najpozitivnijim smatra 6,05% ispitanika. Slijede Božo Petrov s 5,08% te Ivan Pernar s 2,05%.

Podsjetimo, prije mjesec dana Andrej Plenković bio je najpozitivniji političar za 22,59% ispitanika, slijedila ga je Kolinda Grabar Kitarović (s 15,02%) te potom Zlatko Hasanbegović (8,86%).

Iako s manjim postotkom nego prošli mjesec, popis negativaca i dalje predvodi bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović s 14,81%. Iza njega su sadašnji predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković (7,02%) te Milorad Pupovac (6,59%) za kojeg se, za razliku od prethodne dvojice, ne može pretpostaviti da po inerciji uzima negativne glasove dviju suprotstavljenih političkih stranaka. Četvrti negativac je Ivan Pernar (4,97%), a na petom je mjestu Ranko Ostojić (2,16%).

Istraživanje je provedeno brzoglasom na 925 građana Hrvatske uz mogućnost pogrješke +/- 3,2%, a ispitanici su odgovarali na upite koje političke stranke rad trenutačno podupiru te kojeg aktivnog političara smatraju najpozitivnijim, odnosno najnegativnijim, bez ponuđenih odgovora.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.