ISTINA O ULTRI: Split doslovce smrdi, parkovi su izgubili zelenilo od potoka urina i hrpe izmeta!

Autor: Damir Kramarić

''Mediji su izvještavali o psu kojem je sud zabranio lajati jer uznemirava susjede, a o tome da desetak tisuća stanara ne može spavati od buke s Ultre koja traje od pet popodne do pet ujutro, nitko ne piše! Kao da Split žele pretvoriti u provinciju, upozorava Gordan Sladoljev.

Dok su se svi hrvatski mediji zadnjih dana gotovo natjecali u nastojanju da u što pozitivnijem svjetlu prikažu Ultra festival u Splitu, gotovo nitko nije izvijestio o drugoj, prljavijoj strani ‘spektakla’. Jer centar Splita već danima zaudara, dok su svi parkovi i vrtovi oko Poljuda izgubili zelenu boju od potoka urina koji su se slijevali nekada zelenim površinama, upozoravaju stanari središta grada.

”Grad doslovce smrdi, no nitko o tome ne piše. Dok su lani koliko toliko objektivno izvještavali, mediji se ove godine natječu u izokretanju istine. Prednjači Slobodna Dalmacija koja je na prvih sedam strana izvještavala o Ultra festivalu. Očito je da su uvezani s organizatorima, jer ne pišu istinu, već podilaze Ultri. Prvi dan su imali naslov: ‘Split je opet centar svita’, a drugi su dan u naslovu imali: ‘Generacije koje svijetu obećaju bolju budućnost’. Nakon što građani ovog kvarta neispavani i frustrirani dođu ujutro na kavu i vide takav naslov, počnu se pitati smije li itko u ovom gradu progovoriti istinu. Mediji utjeruju strah neobjektivnim pisanjem, a posljedica je da se sve više mladih izgubljenih Splićana želi pridružiti festivalu koji je medijski nametnut. Budući da nemaju novca za skupu ulaznicu te za skupa alkoholna pića u kafićima oko stadiona, oni alkohol donose od doma pa se ispred stadiona opijaju”, ističe profesor Gordan Sladoljev, čija je obiteljska kuća u Karamanovoj 13 s prostranim vrtom točno nasuprot stadionu.

Dodaje potom da građane nitko ne pita žele li oni ovakvu buku, prljavštinu i gužvu u svom kvartu.

”Mediji su zadnjih mjeseci izvještavali o psu kojem je sud zabranio lajati jer uznemirava susjede, a o tome da desetak tisuća stanara ne može spavati od buke s Ultre koja traje od pet popodne do pet ujutro, nitko ne piše! Kao da Split žele pretvoriti u provinciju. I ove godine su posjetitelji festivala ulazili u moje dvorište i tu masovno obavljali i veliku i malu nuždu pa mi je vrt opet pun izmeta. Policiju sam obavijetio o tome, oni su nešto obećali, no vrlo malo su učinili. Gradskim ocima više se neću ni obraćati jer imam dojam da je njima čak i drago što se to događa. Znaju da je moja kuća odlična meta jer je nasuprot stadionu i ima prostrani vrt, no ništa nisu učinili da je zaštite. Amonijak je svo zelenilo uništio, kako u vrtu, tako i u okolnim parkovima. No, za splitske medije se to nije ni dogodilo”, ogorčeno zaključuje bivši ravnatelj Glazbene škole Josipa Hatzea, profesor Gordan Sladoljev.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.