Anto Magzan/PIXSELL

Ipak nije nestao: Turski veleposlanik u Zagrebu vratio se u Tursku po normalnoj proceduri

Autor: dnevno.hr

'Dogodila se normalna procedura povlačenja veleposlanika iz jedne zemlje', kazao je predsjednik Udruge hrvatsko-turskog prijateljstva Goran Beus Richembergh

Predsjednik Udruge hrvatsko-turskog prijateljstva i zastupnik HNS-a u hrvatskom Saboru Goran Beus Richembergh za Večernji list demantirao je vijest da je turski veleposlanik u Hrvatskoj nestao. “Ne znam kome i čemu treba takva senzacija. Ono što mogu reći jest da sam 26. kolovoza otišao u rezidenciju tadašnjeg turskog veleposlanika Ahmeta Tute i pozdravio se s njim i njegovom obitelji s obzirom na to da su za sutradan, 27. kolovoza, imali aviokarte za povratak u Tursku, rekao je Richembergh.

Demantirao je time medijske natpise da je Tuta nestao u Zagrebu i da su ga oteli Erdoganovi ljudi. Rekao je i kako se Tuta oprostio od predsjednice Grabar Kitarović i ministarstva vanjskih poslova.

“Sve je bilo okej. Dogodila se normalna procedura povlačenja veleposlanika iz jedne zemlje. Istina je da im je bilo žao jer su se na pola mandata morali vratiti u Tursku. Zahvalio sam se gospodinu Tuti i njegovoj supruzi Mini Tuti na suradnji i poželio im sretan put”, naglasio je Richembergh.

Izvori iz ministarstva vanjskih poslova Turske u Ankari kazali su za Večernji kako je gospodin Ahmet Tuta povučen s mjesta veleposlanika zato što nije prijavio kako je prije 25 godina završio Gülenovu školu u Turskoj iako je to po zakonu, nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj, morao. Navode i kako Tuta nije uhićen.

Autor: dnevno.hr