Igor Soban/PIXSELL

‘INTENZIVAN DIJALOG’ PLENKOVIĆA I CERARA : Evo o čemu su pričali u Bruxellesu!

Autor: dnevno.hr

Susret dvojice premijera održan je nakon završetka summita Europskog vijeća

Hrvatski premijer Andrej Plenković i njegov slovenski kolega Miro Cerar, susreli su se u Bruxellesu nakon sastanka Europskog vijeća.

Tema razgovora bila je arbitražna presuda, prenosi dnevnik.hr, a uoči susreta sa slovenskim premijerom, predsjednik hrvatske vlade bio je optimističan.

“Postoje mnogi aspekti gdje smo vrlo blizu dogovoru. I zato ćemo danas nastojati u jednom otvorenom razgovoru vidjeti prije svega kada bi kolega Cerar došao u Zagreb i kako da nastavimo te razgovore. Rokovi do kraja godine su vezani na arbitražnu presudu, ali budući da je Hrvatska iz tog procesa izašla ne gleda na njih kao što to gleda Slovenija”, istaknuo je premijer Plenković.

Slovenija od svog gledišta ne odstupa i očekuje hrvatsko popuštanje.

“Dijalog je intenzivan. Dosad nije bilo napretka. Naš stav da trebamo razgovarati o primjeni arbitražne presude ostaje nepromijenjen. Na tome dosljedno ustrajem i očekujem da Hrvatska shvati kako mora napraviti neki korak sa svoje strane da se stavovi približe”, rekao je slovenski premijer Miro Cerar.

Susret dvojice premijera održan je nakon završetka summita Europskog vijeća. Čelnici zemlja članica Europske unije na njemu su dali zeleno svjetlo drugoj fazi pregovora o Brexitu. Ocijenili su da je dosad ostvaren dovoljan napredak za otvaranje pregovora o budućim odnosima uključujući trgovinu i sigurnost, piše dnevnik.hr.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.