Inicijatori REVOLUCIJE na Filozofskom POZIVAJU NA KLANJE dekana i rektora!

Autor: Promise.hr/Damir Kramarić

Obje glave će pasti, nakon što ih krvnik dohvati nožem, poručuju nedvosmisleno organizatori pobune na Filozofskom fakultetu i Sveučilištu u Zagrebu!

Kolovođe pobune na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, okupljeni oko revolucionarnih ćelija zvanih ‘Plenum Filozofskog fakulteta‘ te ‘Slobodnio filozofski’, zaprijetili su smrću dekanu Filozofskog fakulteta dr.Vlatku Previšiću i rektoru Sveučilišta u Zagrebu, dr. Damiru Borsau, odnosno odsjecanjem njhovih glava, po uzoru na krvnike Isila, piše portal Promise.hr!

Obje glave će pasti, nakon što ih krvnik dohvati nožem, poručuju nedvosmisleno organizatori pobune na Filozofskom fakultetu i Sveučilištu u Zagrebu!

I nije ovo ironija ili preuveličavanje: .

”Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu. Zaustaviti ćemo zatiranje demokracije, sloboda i sekularnosti. Borba je počela direktnom akcijom, a nastavlja se na Plenumu. Svi na Plenum, OBA ĆE PASTI! JEDAN SVIJET, JEDNA BORBA!!!!”, stoji u e-mail poruci koju su svojim istomišljenicima revolucionarima, ali i dekanu Previšiću te rektoru Borasu, bez imalo ustručavanja poslali inicijatori predložene giljotinje. Priložili su i ilustraciju krvnika Isila koji se sprema odsjeći glavu dekanu Filozofskog fakulteta profesoru dr. Vlatku Previšiću i rektoru Sveučilišta u Zagrebu, profesoru Damiru Borasu (vidi ilustraciju).

Zastrašujuća je to kulminacija pokušaja nasilne smjene dekana i rektora, koji nisu po volji revolucionara i Sorosevih plaćenika s Filzofskog fakulteta.

A da su im uzori drug Tito i jugoslavenski komunistički revolucinari, potom Lenjin, Staljin, Che Guevara…, ali, čini se, i jihadistički teoristi, inicijatori i podupiratelji puča na Filozofskom niti ne pokušavaju kriti.tomislav-pletenac-sa-zvijezdom-petokrakom

Oni, naime, na svojim facebook stranicama otvoreno veličaju komunističku borbu, druga Tita, zvijezdu petokraku, srp i čekić, te zazivaju ponovno ujedinjenje ljevice na Balkanu. Zalažu se za ujedinjenje proletera svih zemalja te pozivaju u borbu za jedan svijet, tvrdeći pri tom da je ‘migranstva kriza’, koja je razvalila Europu i posadila terorizam,  u stvari dobrodošao proces.

U tekstovima na ‘Slobodnom filozofskom‘, s čije e-mail adrese je i poslan poziv na odsjecanje glava dekanu i rektoru, veliča se neuvijeno Narodno oslobodilačka borba, komunističa partija Jugoslavije i drug Tito te se pokušava u tekstovima dokazati da se blaiburške žrtve i žrtve u Jasenosvu ne mogu uspoređivati

Mogu li sluge genocidnog režima biti žrtve?’, pitaju se tako autori tekstova objavljenih na web stranici ‘slobodnifilozofki.com‘.

Fotografije profesora i studenta koji predvode, ili podupiru revoluciju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a koje su objavljene na njihovim facebook stranicama govore, uostalom, više od riječi. Profesor Tomislav Pletenac diči se fotkom na kojoj nosi beretku sa zvijezdom petokrakom i srpom i čekićem, potom fotografijom Grofa Drakule, simbolima ljevičarske Sirize, antifašističke internacionale…

Zanimljivo je da su Pupovčeve Novosti profesoru Tomislavu Pletencu nedavno ustupile velik prostor za intervju u kojem on tvrdi da je ‘Strah studenata od klerikalizacije bio opravdan‘.

Zato valjda i podržava pokušaj puča na Sveučilištu, revoluciju koja ne skriva, prema svemu sudeći, da su joj giljotinjakrvnici ISIL-a bliski simboli borbe protiv mrskog klasnog neprijatelja. (Ne tvrdimo pri tom da profesor Pletenac stoji iza jezive poruke koju ovdje objavljujemo, ali je očito iz njegovih istupa da podržava pokušaj puča na Filozofskom)

srp-i-cekic-karlo-jurakZbog svega navedenog, dekan Previšić je danas, u utorak 20. rujna podnio kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ZBOG PRIJETNJE SMRĆU, protiv nepoznatog počinitelja.

S jedne od piratskih internetskih adresa, s kojih se već duže vremena sustavno destabilizira i ometa normalno funkcioniranje Filozofskog fakulteta, konačno je stiglo i ono najgore, što se obzirom na medijski stvorenu atmosferu linča moglo i očekivati – izravna prijetnja smrću.

S e-adrese pod nazivom “Slobodni filozofski” stigla je 19. rujna 2016. u 21:28 sati na službenu mail-adresu [email protected]poruka slijedećeg sadržaja:

Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni!

Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na

Sveučilištu i Filozofskom fakultetu. Zaustaviti ćemo zatiranje demokracije, sloboda i sekularnosti. Borba je počela direktnom akcijom, a nastavlja se na Plenumu. Svi na Plenum, OBA ĆE PASTI!

JEDAN SVIJET, JEDNA BORBA!!!!

U privitku tekstualne poruke poslana je i slikovna poruka u obliku fotomontaže na kojoj maskirani pripadnik terorističke skupine ISIL s nožem u ruci, u trenutku pred egzekuciju, pozira nad glavama dekana Filozofskog fakulteta i rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa.

S obzirom na ozbiljnost prijetnje i s obzirom na stvoreno ozračje u kojem je sve postalo moguće, želim obavijestiti djelatnike i studente Filozofskog fakulteta, akademsku i širu javnost da sam kao odgovorna osoba na čelu značajne akademske institucije preko odvjetničkog društva” Miljević i partneri” podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv nepoznatog počinitelja”, stoji u priopćenju profesora dr. Vlatka Previšića, dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na kraju, ako u Hrvatskoj još postoje ostaci ostataka pravne države, pod hitno bi trebali procesuirati odgovorne za prestrašnje prijetnje i za pokušaje nasilnog preuzimanja Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.

Jer ozbiljniju prijenju nacionalnoj sigurnosti i pravnom poretku u Republici Hrvatskoj teško da je moguće zamisliti.

Članak je u potpunosti preuzet s portala Promise.hr

Autor: Promise.hr/Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.