Grgur Zucko/PIXSELL

Imex banka odgovorila na špekulacije: ‘Nismo hakirani, podatci su sigurni’

Autor: T. P.

E-mailovi navedenog ili sličnih sadržaja kojima se fingira postojanje hakerskih napada danas nisu rijetkost.

Nakon dijela medijskih napisa o tome da je Imex banka hakirana, a podatci klijenata ugroženi, iz Imex banke stigao je odgovor. Njihovo se poslovanje, kako ističu, odvija jednako kao i uvijek, a informacijski sustav Banke je siguran, kao i podatci i računi klijenata.

“Imex banka pridržava se najviših standarda vezano uz sigurnost informacijskog sustava te stoga jasno odbacujemo navode o mogućem hakiranju.

Točna je informacija da je prije nekoliko dana Banka primila e – mail prijetećeg sadržaja. Slijedom navedenog, promptno su poduzete sve propisane aktivnosti predviđene za ovakve situacije te je podnesena prijava policiji protiv nepoznatog počinitelja kao i obaviještena Hrvatska narodna banka”, navode iz banke te dodaju da je riječ o prijetnji koju već procesuiraju nadležne institucije te su poduzete sve potrebne mjere.

“Nažalost, e-mailovi navedenog ili sličnih sadržaja kojima se fingira postojanje hakerskih napada danas nisu rijetkost. Imex banka je u 100% hrvatskom vlasništvu te na tržištu uspješno posluje već više od 20 godina”, zaključuju iz Imexa.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.