Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Imamo imena! Ovi ljudi mogli bi zamijeniti Aleksandra Stankovića?

Autor: Iva Međugorac

Koliko dugo sjedi u voditeljskoj fotelji u emisiji Nedjeljom u 2, voditelj iste Aleksandar Stanković vjerojatno niti sam ne zna. No, jedno je sigurno, kroz ovaj posao postao je jedno od najprepoznatljivijih voditeljskih lica, ne samo u našoj zemlji, već i u susjedstvu. Kada radiš takav posao, na provokativan način kao što to Stanković čini, jasno je da se između ostaloga nađeš na meti kritičara i nezadovoljnika.

Međutim, do sada se mogao steći dojam da se Stankovićeva fotelja ne može uzdrmati, štoviše što su ga više pljuvali, to mu je gledanosti više rasla. Ipak, još od ljeta priča se po kuloarima javne televizije, kako je Stanković postao jednoličan, a vodstvo HTV-a mjesecima razmatra opciju kako ga se riješiti te u studio ove emisije dovesti neko novo voditeljsko lice koje bi im bilo osvježenje.

Emisija je vrlo gledana

Iako je teško povjerovati u to da bi Stanković mogao ostati bez emisije, izgleda kako su se i njemu skloni mediji zabrinuli za njegovu voditeljsku sudbinu pa tako portal srpske nacionalne manjine u našoj zemlji, ”Novosti” piše: ”Nakon niza skandaloznih odluka od kojih je u očima javnosti najupečatljivija ukidanje iznimno gledane emisije Hrvatska uživo, HRT nastavlja sankcionirati one novinare koji samo primirišu ozbiljnom novinarstvu”. Podsjećaju kako se vodstvo javne televizije ogradilo od Stankovića zbog postavljanja pitanja gostu Predragu Mišiću Peđi branitelju koji je u medijima predstavljen kao Srbin koji je branio Vukovar, dok je danas aktivan član Hrvatske konzervativne stranke, usput napominju kako desničarski portali vode harangu protiv Stankovića zbog pitanja o građanskom ratu kojega je uputio Mišiću. ”Kako kažu izvori s HRT-a urednici dovedeni u vrijeme vlade Orešković:Karamarko još od tada Stankovića nastoje ukloniti s ekrana, što bi im napokon moglo poći za rukom”, tvrde u spomenutom glasilu koje strepi za sudbinu poznatog voditelja.

Da razloga za nemire u ”prostankovićevskim” medijima itekako ima, svjedoči i naš izvor s javne televizije, koji kaže da se doista razmatra opcija kojom bi se riješili Stankovića, no kamen spoticanja predstavlja im odlična gledanost njegove emisije. Po običaju, HTV-ovom butigom vlada politika pa su tako i oko imena potencijalnih Stankovićevih zamjenika podijeljeni. Jedni vjeruju kako bi odlično osvježenje bilo da u njegovu fotelju sjedne umjereni Mislav Togonal, s druge pak strane dio HTV-ovaca smatra kako bi bilo odlično da se prilika da njihovoj nekadašnjoj novinarskoj zvijezdi Mirjani Hrgi koja je na RTL-u odlično odradila niz intervjua. Jednako tako, jedna od prilično nerealnih opcija jest da se emisija prepusti mladom Sanjinu Španoviću, koji vrhunski odrađuje intervjue na N1 televiziji, o čemu je naš portal i ranije pisao. Bilo kako bilo, jedno je sigurno, onih koji bi rado u Acinu fotelju je puno, a hoće li se i kome će se pružiti prilika ostaje za vidjeti.

No, da i Stanković ima političku potporu svjedoči istup SDP-ova Nenada Stazića, koji je nedavno konstatirao kako je Domovinski rat imao elemenata građanskog.




Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.