Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ima li u Saboru još mjesta za Rimac? ‘Neću nikome dati da se igra sa mnom, svoju bazu imam’

Autor: T. P.

"Ako novi predsjednik Plenković kaže da sam dio tima, članstvo će to prihvatiti, ali kako god bilo, ne pada mi na pamet gurati se", rekla je Rimac o svojem potencijalnom mjestu u aktivnijem dijelu tima vrha HDZ-a.

Nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u na čelo kojeg je izabran Andrej Plenković, u stranci su na pomolu nove rošade, barem kada je riječ o postavi u novoj Vladi nakon prijevremenih izbora. Hoće li se u saborskih klupama i najesen moći vidjeti Josipu Rimac, koja već sada nije postala dopredsjednica niti glavna tajnica stranke, vrlo je upitno. Na tome, kaže, ne zamjera ni Tomislavu Karamarku i ikome:

“Nisam ljuta niti uvrijeđena što nisam postala dopredsjednica niti glavna tajnica stranke. Tomislavu Karamarku ni najmanje ne zamjeram na tome, niti osjećam krivnju što sam ga podržavala. Oni koji sada govore da ga nisu podržavali, lažu. Do jučer su mu klicali. Stojim iza svega što sam radila dok je Tomo bio predsjednik i napravila bi isto i da opet idemo ispočetka. Svi smo ga podržavali, ali ja sam bila među rijetkima koja mu je bez zadrške govorila što sam mislila i vrlo otvoreno ga upozoravala na sve ono što nije valjalo. Posebno u predizborno vrijeme kada sam bila direktorica kampanje i smatrala da smo u koaliciji odabrali neke krive pravce. Karamarko je bio šef stožera, a ja operativac koji provodi njegovu politiku. Radila sam analitiku, logistiku i PR koji nam je bio najslabija karika”, rekla je Rimac za šibenik.in.

Na pitanje o tome ima li izgleda da ipak završi na listi za Sabor, Rimac je istaknula:

“Ako novi predsjednik Plenković kaže da sam dio tima, članstvo će to prihvatiti, ali kako god bilo, ne pada mi na pamet gurati se. O svemu što mislim o odnosima u HDZ-u i svojoj poziciji u stranci, neću govoriti preko medija. Te stvari riješit ćemo unutar svoje kuće, ali neću nikome dati da se igra sa mnom, bili oni u opoziciji ili u našoj stranci. Svoju bazu imam, uvijek sam je imala i s njom pobjeđivala i ako me ne bude na listi, nema veze. No, poziciju Knina svi će morati uvažiti što znači da netko iz tog dijela županije mora biti istaknut, bila to Josipa Rimac ili netko drugi. Puštanjem probnih balona u medijima neki u HDZ-u pokušavaju ovih dana raditi raskol među kninskim HDZ-ovcima, ali neće im to proći. Onima koji pokušavaju unijeti razdor pokušajima da svađaju lokalne Hrvate i one koji su doselili iz BiH, poručujem da su prošla ta vremena. Sada je vrijeme za projekte i vizije”, dodala je Rimac za šibenik.in.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.