carina.gov.hr

ILEGALNA MESNICA U OZLJU: Carinici zaplijenili 5 tona mesa!

Autor: dnevno.hr

Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, Službe veterinarske inspekcije, tijekom jučerašnjeg dana, u postupku nadzora obrade i prerade mesa, izdali su zabranu obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima. Navedenom je izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg, priopćila je carina.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.