Patrik Macek/PIXSELL

Igre prijestolja ili obnova nove Jugoslavije

Autor: Štefica Kos

Uz pomoć svojih malih satelita, HSP-AS i BUZ, zagrebački HDZ u četvrtak postavlja na prijestolje Andriju Mikulića, novog predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

U četvrtak, 19. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici s početkom u 9 sati ujutro održat će se 40. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Prva točka dnevnog reda na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje: Prijedlog zaključka o primanju na znanje ostavke i razrješenju predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba. Još uvijek aktualni predsjednik, Darinko Kosor, napisao je i potpisao svoju ostavku 3. svibnja a dopis je putovao cijeli dan do 4. svibnja do Urudžbenog u istoj zgradi kada je službeno i zaprimljen.

AKTI VIDLJIVI OVDJE.

Posljednji predsjednik Omladine Grada Zagreba

Koji su točno razlozi i zašto napušta “prijestolje” nitko sa sigurnošću ne može reći, ali s obzirom na to da ljubavi između HSLS-a i HDZ-a više nema, za pretpostaviti je da je i to jedan od mogućih razloga. Mogući je razlog i možda udar na njega kao koalicijskog partnera i osobu, jer se već odavno zna da je HDZ dogovorio s Milanom Bandićem o preslagivanju u Gradskoj skupštini i ispunjenju sna da HDZ ponovo ima predsjednika Gradske Skupštine. S obzirom na to što su sve HDZ, HSP-AS i BUZ učinili za gradonačelnika, pitanje je samo naplate usluga.

Podsjetimo, prije svega dizanje ruku prilikom izglasavanja proračuna za 2016. godinu. Iako se mnogo ljudi veselilo da će Bandić pasti, jer neće imati izglasan proračun, HDZ nas je zbog nedostatka rukica u Hrvatskom saboru sve šokirao okrenuvši se stručno političkom radniku ONO i DSZ općine Peščenica te tako nastavio tekovinama utabanu pomirbu, gdje oni koji su vladali vladaju i dalje, a oni koji nisu neće nikada.

Paradoksalno je što iza svega toga stoji ekipa koja se poznaje niz godina, upravo iz doba Jugoslavije. Te njima tako lijepo poraspoređenim po raznim strankama nije nikakav problem sve lijepo i mirno dogovoriti. Mi, Hrvati bi se trebali učiti od njih i na njihovim slučajevima ispravljati svoje pogreške. Bandić, Kosor i Mikulić sve je to društvo koje je svoje biografije, karijere i uspon gradio zahvaljujući Savezu komunista Jugoslavije i Hrvatske te Omladine. Za Kosora znamo da dragovoljac i branitelj, ali Bandić i Mikulić nigdje u svojim biografijama to ne spominju niti ih ima u registru hrvatskih branitelja.




Uz pomoć svojih malih satelita, HSP-AS i BUZ, zagrebački HDZ u četvrtak postavlja na prijestolje Andriju Mikulića, novog predsjednika Gradske skupštine grada Zagreba. Bizarnost je tim veća što je nedavno izabran (kao jedini kandidat, čudno!?) za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a grada Zagreba, iako je tjednik 7Dnevno i portal Dnevno više puta objavilo originale i ekskluzivne dokumente gdje se Mikulić još 1989. godine deklarira kao Jugoslaven.

Satelit HSP-AS

Kako mali HSP-AS stalno trči pred rudo, gura se, predstavlja se da su najmnogobrojnijima pravaška stranka, tako uvijek nešto zakompliciraju HDZ-u. Tako su na svojoj službenoj internetskoj stranici objavili 9. travnja 2016. godine (vidjeti ovdje).




“Udruga dragovoljaca HOS-a grada Zagreba tradicionalno je po 17 put organizirala Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata grada Zagreba. Uz prigodan kulturno-umjetnički program na kojem su napustili „Kuburaško društvo“ i djeca osnovnih škola s područja Črnomerca uslijedio je start biciklističke trke. Program i start kao i sam Memorijal održani su 09.04.2016. sa početkom u 09,00 sati. Start je bio sa zagrebačke Kustošije na Trgu siječanjskih žrtava.

Pozivu organizatora odazvali su se mnogi, a ispred HSP AS nazočio je zamjenik glavnog tajnika i zastupnik u skupštini grada Zagreba Robert Balić dipl. ing. Isti je u ime stranke zahvalio na pozivu, čestitao organizatorima te poželio svako dobro sudionicima ovog sportskog događaja naglasivši kako sva ovakva događanja kojima se čuvaju i štite vrijednosti iz Domovinskog rata te održava uspomena na one koji nisu više s nama, nailaze u HSP AS na duboko poštovanjem i svaku potporu. Uz brojne organizatore i goste treba istaknuti da su istomu nazočili predsjednik Skupštine grada Zagreba i saborski zastupnik HDZ-a Andrija Mikulić, zastupnik stranke Milan Bandić 365 u Hrvatskom saboru te predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo, predsjednik SUDHOS-a Ivo Friščić te brojni drugi.

Kao što se vidi, HSP-AS je već tog dana imenovao bez Gradske skupštine i gradskih zastupnika (što će to uopće njima, zakoni i procedure Republike Hrvatske) Andriju Mikulića predsjednikom.

Da je tih dana u emisiji Potjera na HRT-u bilo postavljeno pitanje tko je predsjednik Skupštine grada Zagreba, ne znamo što bi voditelj Tarik Filipović i stručno vodstvo dozvolili kao odgovor.

Kosor ili Mikulić.

Ko do podne s vragom tikve sadi, od podne mu se o glavu razbijaju, kako kaže ona narodna

Stoga, s razlogom smatramo kako je Kosor potpuno izdan, odlučio izmjestiti se i u tišini se pripremati za ono što ga najvjerojatnije očekuje. Optužba Uskoka u aferi “Pročišćivač”.

Što ste si Vi umislili, predsjedniče Kosor? Da Milan Bandić zaboravlja? E, dečki, dečki. Kao najiskusniji od Vas, on čeka, a Vi mu sami padnete u mrežu. Njega je ipak sustav i služba dovoljno dugo izdresirala da preživi, nadživi i ojača nakon svake izdaje i pada. Kosor je previše “čačkao mečku” kako bi se izrazio Bandić. Pustio se s lanca, počeo je lajati i zavijati, a to nam sad ne odgovara, imamo nemir i talasa se, a moramo se fokusirati i skoncentrirati na obranu od svih brojnih istraga,optužbi, koje su ih sa svih strana okružile, te svakodnevnim skupljanjem “danka” kako bi gasili vatru u skoro sad svim sektorima u gradu Zagrebu. Svima nam je poznato da je na nivou cijelog grada kaos, i da su dečki postali nervozni i agresivni. Posljednje smo vidjeli u slučaju “teta iz vrtića”, gdje su kao ranjene zvijeri urlikali na jadne žene i još cijela priča ne znamo kako će završiti.

Poanta je priče, na istoj skupštini pod točkom 4 nalazi se i prijedlog Gradonačelnika: Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2015.

Upravo pod tom točkom vidi se uspješna sinergija i simbioza pomirbe bivših partizana i ustaša i njihove djece. Ono što su HDZ i koalicijski partneri do prošle godine rušili, sad su po svim nadležnim Odborima digli svoje rukice te tako amenovali svaku potrošenu lipu iz gradskog proračuna svom jedinom Gradonačelniku Bandiću. Da li ste doista sigurni da je svaka lipa zakonito potrošena ili će kako naš gradonačelnik često reći, ponovo “kontrolica, kontrolica!?”

Autor:Štefica Kos
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.