Dusko Marusic/PIXSELL

IDS zahtijeva ostavku i ispriku svog člana koji je pokušao zadaviti HDZ-ovca

Autor: dnevno.hr

"Donijeli smo odluku o pokretanju postupka protiv vijećnika Fabrizia Picca.", navodi se u priopćenju.

Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča, vijećnik IDS-a Fabrizio Picco fizički napao HDZ-ovca Dražena Prgića.o svemu se  oglasio IDS koji je od Picca  zatražio da se javno ispriča i podnese ostavku na sve dužnosti.

“U svoje osobno i u ime cijele gradske podružnice IDS-a Poreč, najoštrije osuđujem nedopustivo ponašanje vijećnika Fabrizia Picca, koji je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča fizički nasrnuo na vijećnika HDZ-a Dražena Prgića.

– Apsolutno se ograđujem od takvog ponašanja. Zgrožena sam sramotnim incidentom koji se sinoć dogodio, jer za IDS Poreč nasilje nema opravdanja.

– Institucije poput Gradskog vijeća mjesto su nulte tolerancije na nasilje i apsolutno je nedopustivo bilo kakvo nasilno ponašanje. Jučerašnji čin usamljeni je incident koji nema nikakvo opravdano uporište te je odraz ponašanja kakvog u IDS-u ne poznajemo, a niti nemamo namjeru tolerirati.

U Poreču smo dosegnuli visoke civilizacijske vrijednosti i zajedno smo stvorili sredinu koja njeguje kulturu dijaloga, stoga, nećemo dopustiti da nitko to naruši.

– Shodno tome, već jutros na izvanrednoj sjednici Predsjedništva IDS-a Poreč donijeli smo odluku o pokretanju postupka protiv vijećnika Fabrizia Picca. Također, zahtijevamo neopozive ostavke Fabrizia Picca na svim stranačkim funkcijama te na mjesto gradskog vijećnika, kao i njegovu javnu ispriku napadnutom vijećniku i cjelokupnoj javnosti”, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednica porečkog IDS-a Sanja Oplanić

Autor: dnevno.hr