Sanjin Strukic/PIXSELL

IDETE NA PUT? Ovaj vikend čekaju vas gužve na graničnim prijelazima, Lučkom…

Autor: Dnevno.hr

Pojačanog prometa bit će na svim glavnim cestovnim pravcima: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, A4 Zagreb-Goričan također u oba smjera, te A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane.

Ove nas subote, 13. kolovoza očekuje podjednak broj vozila koji će krenuti prema moru, ali i onih koji će se nakon završetka odmora uputiti svojim kućama. Mnogi od njih naći će se na naplati Lučko na ulasku na autocestu A1 gdje očekujemo najveće gužve i zastoje tijekom cijele subote iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) i to iz smjera čvora Jankomir i čvora Buzin.

Već tijekom prijepodneva HAK očekuje kolone na Istarskom ipsilonu, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke i prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kao i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj koje će potrajati cijeli dan.

Pojačanog prometa bit će na svim glavnim cestovnim pravcima: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, A4 Zagreb-Goričan također u oba smjera, te A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane.

Na naplatnoj postaji Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj), tijekom subotnjeg poslijepodneva, očekuju se kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje mi mogle potrajati do večernjih sati.

U nedjelju, 14. kolovoza i ponedjeljak, 15. kolovoza pojačan promet bit će cijeli dan na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti. Gužve se očekuju ponovno na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan, te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok). Preporuka je da se za izlazak s autoceste A1, umjesto Lučkog, koristi naplatna postaja Demerje gdje se, osim ENC-om, cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, a subotom će biti omogućeno i gotovinsko plaćanje cestarine.

Tijekom cijelog vikenda na većini graničnih prijelaza očekuju se čekanja, a izraženije kolone bit će na prijelazima sa Slovenijom (Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak i Macelj), Mađarskom (Goričan), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Klek, Zaton Doli, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo…) i s Crnom Gorom (Karasovići). Duža čekanja očekujemo na ulasku na Bajakovu, graničnom prijelazu sa Srbijom.

Duža čekanja očekuju se u trajektnim pristaništima Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Brestova-Porozina i Valbiska-Merag, te u lukama Zadar i Split. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.