Patrik Macek/PIXSELL

I Glavaševiću se sviđa Obuljen: ‘Plenković se tim potezom razračunao s desnicom u stranci’

Autor: T. P.

"Poprilično su zabrinjavajući napisi o gospodinu Barišiću, o kojima se nije izjasnio Plenković, očekujem raspravu u Saboru prilično živahnu", istaknuo je ovaj SDP-ovac.

Saborski zastupnik SDP-a, Bojan Glavašević, prokomentirao je za N1 televiziju novu postavu u Vladi RH. Kao i bivši predsjednik Ivo Josipović, Glavašević simpatizira Plenkovićevu odluku o Nini Obuljen kao ministrici kulture umjesto dosadašnjeg Zlatka Hasanbegovića oko kojeg su se lomila koplja.

“Treba tim ljudima dati priliku da kažu u Saboru, razgovaraju sa zastupnicima. Jako dobar izbor je Nina Obuljen, već sam ranije za nju govorio da je najbolja kandidatkinja i mislim da je ovo dobar način na koji se Plenković razračunao s desnicom u stranci”, kazao je Glavašević. Dodao je da će se obratiti Nini Obuljen po pitanju kulture i medija. O Plenkovićevom obračunu s desnicom kaže da je potez s odlukom da izabere Obuljen tek jedna bitka koja je dobivena.

>>> JOSIPOVIĆ O PLENKOVIĆEVIM POTEZIMA: ‘Potvrdio bih da zna se tko je Hasanbegović, a tko Obuljen. Da mogu birati, uvijek bih odabrao Obuljen’

Zabirnutiji je pak zbog ministra znanosti, obrazovanja i sporta:

“Poprilično su zabrinjavajući napisi o gospodinu Barišiću, o kojima se nije izjasnio Plenković, očekujem raspravu u Saboru prilično živahnu”, istaknuo je ovaj SDP-ovac koji ne vjeruje u Plenovićevo opravdanje da je Barišić “europejac i domoljub” te da će biti i dobar ministar.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI