Dusko Marusic/PIXSELL

I dalje pojačan promet u smjeru mora, situaciju dodatno otežavaju kiša i mokre ceste

Autor: HAK/dnevno.hr

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Istri, Gorskom kotaru i Lici. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Promet je jutros pojačan iz unutrašnjosti u smjeru mora. Vrlo je gust na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca pa se na pojedinim dionicama vozi usporeno i uz zastoje, dodatno zbog kiše i mokrih kolnika.

Kolone su na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 2 km, autocesti A2 Zagreb-Macelj iz smjera naplate Zaprešić prema čvoru Jankomir 3 km, na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir prema ulasku na autocestu A1 oko 5 km.

Zbog gustog prometa i kiše vozi se usporeno na pojedinim dionicama autoceste A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, u smjeru mora.

Promet je pojačan, pa se povremeno vozi usporeno i u koloni na:
A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok u smjeru mora;
A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba;
A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka;
A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba;
A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora;
Istarskom ipsilonu,
Jadranskoj magistrali (DC8), te
na prilazima turističkim središtima na obali.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Istri, Gorskom kotaru i Lici. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana povremene smetnje i zastoji zbog pojačanog prometa očekuju se na cestama u Istri i duž Jadranske magistrale (DC8), osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska, na Krčkom mostu i otoku Krku, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, na dionici autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje te od Šmrike do Križišća i kod čvora Matulji na riječkoj obilaznici.

Od 1. kolovoza do 10. rujna bit će zatvorena državna cesta DC24 Zabok-Zlatar Bistrica na dijelu od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini). U vrijeme izvođenja radova i privremene regulacije prometa bit će osiguran prilaz za korisnike Opće bolnice Zabok, preko brze ceste DC 640, čvor Mokrice – Bračak. Za vozila ukupne mase iznad 10 tona promet će biti preusmjeren državnim cestama: Bedekovčina – DC24 – Zlatar Bistrica – DC29 – Marija Bistrica – DC307 – Mokrice– DC1 – Lug Zabočki i obratno. Promet za vozila ukupne mase do 10 tona bit će preusmjeren obilaznim pravcem: DC 24 – Bedekovčina – ŽC2166 – Mirkovec – DC1 – Lug Zabočki i obratno.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin),
D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na ” Obilaznici Trogira”;
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Zbog košnje trave na državnoj cesti DC10 na dionici Konak-Cugovec, u oba smjera, vozi se usporeni suženim kolnikom.

Autor: HAK/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.