Marko Prpic/PIXSELL

HSS U VELIKOJ OPASNOSTI: Koren u dirljivom pismu rasturio sumanutu Beljakovu odluku!

Autor: T. P.

" Gospodine Predsjedniče, shvatite da ste zalutali na mjesto, pa i u Stranku u kojoj ste trenutno. Pustite nas da dalje radimo, živimo i sanjamo HSS kakav zaslužujemo", poručio je među ostalim Darko Koren.

“Nitko nije raspušten, nitko nije suspendiran, nitko nije udaljen i sve ide svojim tokom”, izjavio je nedavno predsjednik HSS-a Krešo Beljak, znajući da je istoga dana već raspustio pet županijskih organizacija HSS-a: Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku.

Beljak je prethodno suspendirao čelnike tih organizacija Marijanu Petir, Darka Korena, Dinka Piraka, Momira Karina i Zdravka Šarića, potom ih je pokušao smijeniti s čelnih mjesta županijskih organizacija no za to nije prikupio dovoljno potpisa jer članstvo podržava njih a ne njega, te je nakon toga otišao korak dalje i raspustio cijele županijske organizacije koje čine jednu trećinu ukupnog članstva HSS-a.

Nakon toga su reagirali Marijana Petirtajnica raspuštenog HSS-a Sisačko-moslavačke županije te akteri ovih događaja u Zadru. Sada se javnosti, još u nevjerici od recentnih Beljakovih poteza, obratio i Darko Koren, suspendiran HSS-ovac, župan Koprivničko-križevačke županije. Njegovo otvoreno pismo svim članovima Predsjedništva HSS-a prenosimo u cijelosti:

“Poštovani članovi Predsjedništva, dragi stranački prijatelji…

Srce mi ne da da kažem bivši, iako mi mnogi tumače i uvjeravaju me da sam upravo to.

Obraćam Vam se možda i posljednji put i odmah da kažem da od Vas ne tražim ništa za sebe. Naime, 17.10. 2016. godine dobio sam obavijest potpisanu od Glavnog Tajnika, ne od Predsjednika, da se moja žalba na Odluku Predsjednika o suspenziji iz članstva Stranke odbija. Suhoparan sadržaj na arku papira prebrisao je tako mojih 20 godina u HSS-u, mojoj jedinoj političkoj ljubavi. Prebrisao je dane i noći, kilometre i ljude, uspjehe, neuspjehe, smijeh i suze. Sve ono što sam u životu postigao zahvaljujući Stranci i sve ono što sam se svim srcem trudio vratiti joj.

Reći će možda neki od Vas: “To nije gotovo. Postupak ide dalje. Slučaj će razmotriti formirano Povjerenstvo… I tako dalje.“

Ne, dragi moji prijatelji…..ako ste svi Vi potvrdili jednu sumanutu odluku čovjeka koji je potpuno izgubio politički i životni kompas, onda više nikakvo Povjerenstvo nema mandat tu odluku mijenjati ili Vam predlagati izmjenu. Ja sam u svojoj žalbi, koju u prvi tren nisam niti želio pisati, detaljno i argumentirano, opovrgnuo sve navode iz Rješenja o suspenziji. Uvjeren sam da većina od Vas to uopće nije niti pročitala, a oni koji jesu i misle da sam u pravu, nisu imali hrabrosti suprotstaviti se nepravdi. A i činjenica da je cjelokupna točka Dnevnog reda, koja je obuhvaćala desetak žalbi, trajala svega nekoliko minuta, govori dovoljno sama za sebe.

Kad sam rekao da više ništa ne tražim za sebe, onda to podrazumijeva da se više nemam namjeru na ništa žaliti i da je Vaša odluka o odbijanju moje žalbe za mene konačna. Nemojte više trošiti vrijeme i ljude koji bi se samnom bavili. Makar svi dobro znate i u sebi to priznate, da je moj jedini krimen što se nisam slagao sa putem kojim nas je predsjednik Beljak poveo i usudio sam mu se to reći, kao ni sa odlukama Vas većine da ga na tom putu podržavate.

Moram Vam reći da je danas neopisivo dobar osjećaj spoznaja da sam bio potpuno u pravu, ali sam i beskrajno tužan jer je HSS pod Beljakovim vodstvom gotovo potpuno ruiniran i osramoćen.

Ono što Vas jedino molim, progledajte i stanite! Zaustavite ovo ludilo i uništavanje stranke i omogućite normalne demokratske procese u Stranci. Prekinite taj sumanuti Beljakov pohod na sve neistomišljenike, eliminaciju svih protukandidata i onih koji o tome odlučuju.

Možda Vam nije poznato, ovih dana njegov je „ovovremeni batinaš“ u mojoj Županiji, novopečeni zastupnik u Hrvatskom Saboru (dragi Bože, čuvaj nam Hrvatsku) Mladen Mađer, na silu, bez ovlaštenja i redovite pravne procedure, upao u prostorije Stranke, istjerao tajnike Gradske i Županijske organizacije i promijenio bravu na vratima. Poznati obrazac ponašanja, gdje je cilj brava, bilo na autu ili na vratima kancelarije, silovanje (ovaj put demokracije i pravne procedure) ponovno dokazuje tko nam i na koji način upravlja Strankom.

Želim Vam reći da mi se svakodnevno, a vjerujem i Vama, obraćaju ljudi. I članovi Stranke, od dužnosnika do običnih članova, ali i ljudi koji nisu naši članovi. Svi pitaju isto. Što se to događa u Stranci, tko je „ovog“ doveo na čelo i kad ćemo ga maknuti.

Ako ne, tražimo neki drugi put…

Dragi moji prijatelji, dragi stranački kolege (još uvijek se tako osjećam)… Dragi Štef, draga

Ana-Marija, dragi Davore, dragi Željko… Dragi svi Vi ostali članovi Predsjedništva. Poštovani članovi Stranke…

Zazvonilo je zvono za veliku uzbunu. Probudite se, HSS je u velikoj opasnosti!

Spletom mnogih nesreća, neodgovornošću mnogih od nas, na čelo Stranke došao je čovjek koji je Stranku naumio uništiti. Stranka je na aparatima. Potrebna joj je nova krv, jer je iskrvarila. Dajmo svaki dio svoje krvi, dio sebe, da je ponovo oživimo. Pokažimo odgovornost i odlučnost.

Gospodine Predsjedniče, shvatite da ste zalutali na mjesto, pa i u Stranku u kojoj ste trenutno. Pustite nas da dalje radimo, živimo i sanjamo HSS kakav zaslužujemo.

Odstupite odmah!

Poštovani kolege…

Smatram da sam svojim dugogodišnjim radom u Stranci, rezultatima i ugledom stekao pravo iznijeti svoje mišljenje, a dajem si pravo da u ime mnogih članova Stranke iznesem stavove i zahtjeve:

Opozovite sve suspenzije i zatvorite sve disciplinske postupke.

Omogućite svim delegatima pravo glasa i svima koji se žele kandidirati da to pravo mogu konzumirati.

Odredite datum izvanredne Izborne skupštine temeljem zahtjeva i sakupljenih potpisa 1/3 delegata, a najkasnije do kraja godine.

Ukoliko, nakon svega, za mene postoji mjesta u Stranci, spreman podržati svako rješenje za vodstvo Stranke, a spreman sam se i osobno angažirati za određene odgovorne dužnosti u Stranci.

Sa srcem punim nade u Vašu odgovornost i željom da spasimo naš HSS srdačno Vas pozdravljam!

Vjera u Boga i seljačka sloga.

Darko Koren”

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.