Patrik Macek/PIXSELL

HSP: Slučaj ‘Peritus -Drimia’ otkriva zašto Karamarko želi pod kontrolu staviti USKOK i policiju!

Autor: dnevno.hr

"Bez obzira što će o ovome slučaju reći saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa stava smo da ovdje apsolutno postoji politička odgovornost, da je preskočena „ljestvica“ nakon koje više ne postoji povjerenje u nepristranost, rad za opće dobro i zastupanje nacionalnih interesa", poručili su iz HSP-a.

Hrvatske stranke prava oglasila se službenim priopćenjem u kojem iznose stav o slučaju “Peritus -Drimia”  i tvrde da navedeni afera otkriva zašto Karamarko želi pod kontrolu staviti USKOK i policiju.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ako se potvrdi da su informacije koje je objavio Nacional o ugovoru između tvrtke Joze Petrovića “Peritus Savjetovanje” i tvrtke “Drimia” u vlasništvu Ane Šarić-Karamarko, točne, ovaj slučaj postaje prvorazredno političko pitanje zbog kojeg se postavlja pitanje povjerenja u prvog potpredsjednika Vlade RH.

Ukoliko je vijest istinita iako se možda ne radi o klasičnom sukobu interesa, informacija ima strahovito veliku političku težinu oko“ slučaja INA“, i sad vidimo da smo na našoj konferenciji za medije od 28. travnja ove godine bili apsolutno u pravu kada smo postavili pitanje Zašto HDZ slijedi Sanaderovu politiku kada je u pitanju INA??

Nažalost pokazuje se da je Sanaderova politika još uvijek živi.

Ovaj slučaj nam daje odgovore i na pitanje zašto Tomislav Karamarko jako želi i bori se svim silama da pod svoju kontrolu stavi USKOK i policiju.

Također nam daje odgovor na pitanje zašto želi izlazak iz arbitražnog postupka INA – MOL.




Bez obzira što će o ovome slučaju reći saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa stava smo da ovdje apsolutno postoji politička odgovornost, da je preskočena „ljestvica“ nakon koje više ne postoji  povjerenje u nepristranost, rad za opće dobro i zastupanje nacionalnih interesa.

Kako smo na tiskovnoj prije desetak dana tražili da se objavi sve oko INA-e i danas stojimo na stajalištu kada je INA u pitanju da „Hrvatska javnost ima pravo znati što se krije oko INA-e, i ne smijemo dopustiti da se fingiranim političkim sukobima zamagli suština problema“.

Istina, se mora znati i mi tražimo da se jasno i glasno objavi ISTINA o stanju pregovora kada je INA u pitanju. Ugovori se moraju javno objaviti i podastrijeti svim Hrvatima, jer INA je vlasništvo svih Hrvata!
Hrvati moraju znati što se događa s INA-om.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.