pRAVAŠI
pRAVAŠI

U DOGOVORU S POLICIJOM POMAKNULI ŠATOR DESETAK METARA: Pravaši ipak ostaju u Srbu!

Autor: Dnevno.hr

''Ravnateljstvo MUP –a u Zagrebu to nikada nije tražila od nikoga u Hrvatskoj. Ravnateljstvo MUP-a dodvorava se Miloradu Pupovcu i tako ne poštuje zakon kao što ga poštuje A – HSP'', stoji u priopćenju.

19:25 Izgleda kako je mirno završila priča sa šatorom A HSP-a u Srbu. U dogovoru s policijom članovi te stranke su  premjestili šator desetak metara dalje od spomenika koji simbolizira antifašistički ustanak 1941. koji je u povijesti upamćen kao početak velikog etničkog čišćenja Hrvata iz područja Like i Dalmacije u kojem su sudjelovali četnici i partizani, ruku pod ruku.

15:50  Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić poručio je za televiziju N1 kako MUP neće odustati od zahtjeva da članovi A-HSP-a što prije uklone šator iz Srba. Kako navodi ta televizija, očekuje se uklanjanje šatora ili tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana.

Podsjetimo, Autohtona – Hrvatska stranka prava 8. je srpnja podigla kamp u Srbu ispred “četničkog” spomenika gdje će svakoga dana sve do 1. kolovoza održavati predavanja na temu Domovinskoga rata.

Ovime A-HSP prosvjeduje protiv obilježavanja antifašističkog ustanka u Srbu gdje SNV i Savez antifašističkih boraca Hrvatske godinama obilježavaju  Dan ustanka, većinom srpskog stanovništa tog kraja,  koji se dogodio  27. srpnja 1941.

Autohtona – Hrvatska stranka prava oglasila se priopćenjem u kojem navode kako ih je Ravnateljstvo MUP-a iz Zagreba izvjestilo da imaju rok do 15 sati da uklone šator u Srbu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Danas je Ravnateljstvo MUP-a iz Zagreba  izvjestilo da su nam dali rok da do 15, 00 sati uklonimo šator u Srbu.

Autohtona – Hrvatska stranka prava u svojoj prijavi javnog okupljanja prijavila je postavljanje šatora i tako poštivala zakon o javnom okupljanju.

Prostor javnog okupljanja nije u vlasništvu Općine Gračac već je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru od Hrvatske države tražiti odobrenje za postavljanje šatora kao i to da nećemo tražiti od Hrvatske države da slobodno hodamo po Srbu, Zagrebu, Splitu ili po drugim djelovima Hrvatske .

Ravnateljstvo MUP- a  u Zagrebu nikada nije dala ultimatum i zabranila postavljanje šatora  Milorada Pupovca u Srbu.

Ravnateljstvo MUP –a u Zagrebu to nikada nije tražila od nikoga u Hrvatskoj. Ravnateljstvo MUP-a dodvorava se Miloradu Pupovcu i tako ne poštuje zakon kao što ga poštuje A – HSP.

Autohtona – Hrvatska stranka prava neće ukloniti šator i upozoravamo Ravnateljstvo MUP – a da ne pokušavaju silom ga ukloniti jer se može upaliti šibica i stvoriti probleme koje nikome ne trebaju. Autohtona – Hrvatska stranka prava ne želi nemire i želi samo mir, želimo na miru do 01. kolovoza održati svoja predavanja o Domovinskom ratu u Hrvatskoj u Srbu.

Da Ravnateljstvo MUP-a radi pritisak dokaz je i jučerašnji nalog da nam se oduzmu Hrvatski barjaci i da se Draženu Kelemincu napiše prijava zbog tih istih  Hrvatskih barjaka  ? Od te sulude ideje ipak se odustalo ali protiv obilježja s petokrakom zvijezdom s kojom se ubijalo i razaralo po Hrvatskoj u Domovinskom ratu ne rade se prijave već ih se štiti kao da ovo nije Hrvatska već Velika Srbija ili Jugoslavija.

Autohtona – Hrvatska stranka prava poziva MUP Republike Hrvatske da se ne svrstava na stranu Milorada Pupovca već da budu neutralni  uz poštivanje  zakona”, stoji u priopćenju.

 

 

Autor: Dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI