Dominik Grguric/PIXSELL

HSP OŠTRO UPOZORIO: ‘Hrvatska ne smije vjerovati ni Srbiji ni EU’

Autor: dnevno.hr

"Dok Srbija u svojoj skupštini ne stavi izvan snage Zakon o univerzalnoj jurisdikciji, dok hrvatski predstavnik (Hrvat) ne bude sjedio u srbijanskoj skupštini, dok haški osumnjičenici ne budu u Hagu, Hrvatska ne smije pristati na otvaranje poglavlja 23", ističu u HSP-u.

Hrvatska stranka prava na čelu s Danielom Srbom u nedjelju se oglasila priopćenjem kojim izražava zabrinutost i sumnju za povoljan ishod pregovora sa Srbijom oko poglavlja 23.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U svjetlu polemika oko otvaranja poglavlja 23 glede pristupa Srbije u Europsku Uniju i vijesti koje dolaze sa Hrvatske strane o prihvaćenom usuglašenom tekstu na koji će Srbija pristati prilikom otvaranja poglavlja Hrvatska stranka prava izražava ozbiljne rezerve da će to uistinu biti tako.

Vjerovati čak i potpisanim izjavama koje će u ime Srbije potpisati neki činovnik, a u ime EU neki briselski, bilo bi po našem stavu neprihvatljivo.
Samo potpuno ispunjavanje hrvatskih u ovom slučaju EU uvjeta bit će dovoljno jamstvo da će se potpisano i ispoštivati.

Dakle, dok Srbija u svojoj skupštini ne stavi izvan snage Zakon o univerzalnoj jurisdikciji, dok hrvatski predstavnik (Hrvat) ne bude sjedio u srbijanskoj skupštini, dok haški osumnjičenici ne budu u Hagu, Hrvatska ne smije pristati na otvaranje poglavlja 23.

Upozoravamo, nije se jednom dogodilo da su nas „komšije“ svojim bizantinskim kreacijama preveslali ili briselski činovnici donijeli odluke koje su bile na štetu Hrvatske i naših nacionalnih interesa.

I današnje pomirljive izjave i tonovi predsjednice Republike Hrvatske na Sastanku Brdo – Brijuni u Sarajevu su na tragu Hrvatskih popuštanja. Od predsjednice smo očekivali da će objasniti hrvatske pozicije i da od njih neće odstupiti ni za milimetar. Njen današnji nastup definitivno nije na tragu njenih nastupa iz predizborne kampanje kada je obećavala zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, „lupanje šakom o stol“ i diplomatsko osoblje koje će braniti i zastupati Hrvatsku i hrvatske interese po svijetu.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.