Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

HSP AS: ‘Umjetnička sloboda’ na Golom otoku vrijeđa sve hrvatske političke uznike!

Autor: dnevno.hr

" HSP AS ustrajno će štititi tešku uspomenu na Goli otok na kojem su stradali ne samo nedisciplinirani komunisti kako se želi prikazati, nego i brojni vjernici svih vjeroispovijesti", ističu iz stranke.

Predsjednik Podružnice Lopar HSP AS, Oliver Pičuljan, oglasio se priopćenjem čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

Na inicijativu članice Predsjedništva HSP AS i povjesničarke dr. sc. Vlatke Vukelić, HSP AS prošle je godine pokrenuo inicijativu za uvođenjem Dana žrtava komunizma koji bi se obilježavao u RH svakog 23.08. povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Tim povodom stranački dužnosnici 23.08.2015. posjetili su Goli otok te odali počast svim žrtvama komunističkog terora koji su zbog drugačijeg mišljenja stradali pod zvijezdom petokrakom.

Za HSP AS Goli otok predstavlja sveto mjesto na kojem su nevini izgubili zdravlje i živote te je nedopustivo bilo kakvo devastiranje spomenika kojima se obilježava njihova žrtva. Performans sisačkog kvazi-umjetnika Marijana Crtalića, pod pokroviteljstvom Vesne Teršelić i Documente, u kojem je postavio zvijezdu petokraku na katolički križ, ali i na spomen-ploču na mjesto gdje je postavljen hrvatski grb osim što vrijeđa osjećaje obitelji tisuća stradalnika, direktno krši hrvatske zakone! Spomen-ploče koje postavi Vlada RH zakonom se ne smije oskvrnjivati, pogotovo grubom provokacijom namećući crvenu zvijezdu nad hrvatskim grbom! Podružnica HSP AS Lopar koja u Općinskom vijeću Lopara participira s 2 vijećnika o ovom sramotnom događaju izvijestila je DORH te policiju očekujući pravovremenu reakciju na ovaj događaj obezvrjeđivanja mjesta stradanja, ali i nacionalnih simbola!

Ono što sve bode u oči jest činjenica kako brojni umjetnici lijeve orijentacije na najgrublje moguće načine vrijeđaju nacionalne osjećaje i simbole hrvatskog naroda skrivajući se iza naziva „umjetnička sloboda“! HSP AS ustrajno će štititi tešku uspomenu na Goli otok na kojem su stradali ne samo nedisciplinirani komunisti kako se  želi prikazati, nego i brojni vjernici svih vjeroispovijesti. Na tom tragu, stranačko izaslanstvo će 23.08.2016. posjetiti Goli otok kako bi se dodatno potenciralo ovo pitanje, a u 9. sazivu Hrvatskog sabora nastavit ćemo inzistirati na uvođenju Dana žrtava komunizma upravo kako bi se nastavila istinska borba za Hrvatsku i Krista protiv komunista!

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI