Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

HSP AS: ‘Tonu li s brodom Vesne Pusić i novci hrvatskih građana?’

Autor: T. P.

"Sintagma našeg glavnog tajnika Pere Ćorića: „Nisam suicidalan, ali bih prije digao ruku na sebe nego za Vesnu Pusić“ bila je uvertira naših političkih aktivnosti kojima smo doprinijeli na legitiman način osporavanju njene kandidature, a daljnje aktivnosti usmjeravamo kako bismo na slične načine otklonili svaku mogućnost izbora Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a", istaknuli su iz HSP AS-a.

Iz redova HSP AS-a iz kojih se već duže vrijeme preispituje nelegitimnost kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a stiglo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Iako je riječ samo o „indikativnom izjašnjavanju“ članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje su dana 21.07.2016. tajno glasovale o kandidatima za novog glavnog tajnika UN-a, HSP AS može izraziti izuzetno zadovoljstvo smjerom kojim ide kandidatura Vesne Pusić za ovo mjesto. Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić kao inicijator procesa koji je uzdrmao ustaljenu političku praksu te HSP AS kao najsnažnija i jedina parlamentarna pravaška stranka dali su snažan doprinos da se razotkrije sva nelegitimnost kandidature Vesne Pusić, kako na domaćoj političkoj sceni tako i pred međunarodnim institucijama kojima je dostavljen dopis s 21 potpisom saborskih zastupnika u kojem se navode razlozi zašto bivša ministrica vanjskih poslova RH ne zaslužuje biti na čelu krovne svjetske organizacije.

HSP AS od svog osnutka snažno se, u duhu pravaškog nauka, bori protiv političkog konformizma koji je učestala pojava na hrvatskoj političkoj sceni. Upravo iz takvih loših navika proizašla je neformalna podrška tehničkog premijera RH Tihomira Oreškovića kandidaturi Vesne Pusić unatoč tome što ista nije imala pravni legalitet iz razloga jer ju je predložila tehnička Vlada Zorana Milanovića, a ona je iskoristila pravni vakuum konstituiranja nove Vlade koja bi joj sigurno osporila navedenu kandidaturu. Odlučni protiv provođenja politike „pometanja problema pod tepih“ Klub zastupnika HSP AS zajedno s drugim saborskim zastupnicima domoljubne orijentacije iskoristio je sva pravna sredstva za eliminiranjem nelegalne kandidature osobe koja je kao dužnosnik RH nanijela trajnu i nenadoknadivu štetu Hrvatskoj, posebice na vanjskopolitičkom planu.

Iz razloga što proces izbora glavnog tajnika UN-a još nije priveden kraju, HSP AS će svojim javnim djelovanjem nastaviti s iznošenjem činjenica koje moraju dovesti do konačnog cilja, a to je neizbor Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Svojim izjavama Vesna Pusić nanijela je nemjerljivu štetu u odnosima Hrvatske i BiH, kao i položaju hercegbosanskih Hrvata što se očituje kroz nepravedno utamničenje „šestorke iz BiH“. Izdaja nacionalnih interesa, provođenje politike koja je išla na ruku agresorima te u konačnici samoinicijativno isticanje kandidature za ovo mjesto pokazalo je sve odlike bizantskog mentaliteta Vesne Pusić.

Sintagma našeg glavnog tajnika Pere Ćorića: „Nisam suicidalan, ali bih prije digao ruku na sebe nego za Vesnu Pusić“ bila je uvertira naših političkih aktivnosti kojima smo doprinijeli na legitiman način osporavanju njene kandidature, a daljnje aktivnosti usmjeravamo kako bismo na slične načine otklonili svaku mogućnost izbora Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Nadamo se kako je javna potpora tehničkog premijera Tihomira Oreškovića Vesni Pusić bila i ostala deklarativna. Javno se pitamo tko je financirao njenu kampanju koja je bila unaprijed osuđena na propast jer se radi o osvjedočenoj mrziteljici svega što nosi epitet hrvatsko. Očekujemo od mjerodavnih da hrvatsku javnosti izvijeste tonu li s njenim propuštenim brodom i novci hrvatskih građana?”, stoji u priopćenju HSP AS-a.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI