Luka Stanzl/PIXSELL

Domovinska koalicija: Sučeljavanjem čelnika dviju stranaka HRT grubo izigrava izborni proces!

Autor: M.B.

''Domovinska koalicija slaže se s vodstvom HRT-a kako nisu prekršena izborna pravila, ali isto tako svatko razuman u Hrvatskoj može jednostavno zaključiti kako su pravila fer pristupa i političkog pluralizma grubo izigrana'', stoji u priopćenju.

Domovinska koalicija oglasila se priopćenjem povodom medijskog sučeljavanje između predsjednika SDP-a Zoran Milanovića  i čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića koje će se održat u petak na HRT-u u 20 sati.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Najavljeno medijsko sučeljavanje između predsjednika SDP-a i HDZ-a te spektakl koji se od toga pravi pokušaj je uvođenja „dogovorne demokracije“ i eliminacije svakog političkog mišljenja koje se ne uklapa u okvire koje vodstvo ovih stranaka i njihovi medijski partneri sustavno nameću.

Domovinska koalicija slaže se s vodstvom HRT-a kako nisu prekršena izborna pravila, ali isto tako svatko razuman u Hrvatskoj može jednostavno zaključiti kako su pravila fer pristupa i političkog pluralizma grubo izigrana. Da je sučeljavanje čelnih ljudi HDZ-a i SDP-a napravljeno mjesecima uoči izbora još bi nekako i bilo razumljivo, no kada se isto, o državnom novcu, organizira samo jedan dan uoči zaključenja službenih prijava u izborni ring sasvim je jasno na čiji mlin HRT tjera vodu! Jedino u Hrvatskoj mediji pokazuju i imaju ambiciju birati umjesto građana!

No već sada možemo reći kako će se to sučeljavanje istog mišljenja odvijati. Andrej Plenković i Zoran Milanović kao maturantski rad Ive Sanadera i diplomski rad europskih birokrata hrvatskoj javnosti ponudit će ništa osim puke demagogije koristeći fraze o smanjenju nezaposlenosti i vanjskog duga, povećanju BPD-a i smanjenju PDV-a za 0.5 postotnih poena. Zapravo, još jednom će nam pokazati kako je riječ o apsolutno istoj politici i pristupu rješavanja problema koje su upravo neoliberalne politike ovih partija i stvorile! Dečki iz istog ureda ministarstva vanjskih poslova i klupe u briselskoj menzi naravno da jednako razmišljaju jer su čitavu svoju karijeru gradili na diplomatsko-političkim vjetrovima, bez imalo iskustva u realnom hrvatskom sektoru.

Upravo iz tog smjera dolazi njihovo nepoznavanje stvarnih problema hrvatskog gospodarstva, potreba hrvatskog naroda kao i krucijalno nepoznavanje iskorištavanja domaćih potencijala. Svjetlosnim miljama udaljeni od istinskih problema hrvatskih građana, briselski Pleky i Zoky i ovu utakmicu odigrat će u rukavicama prodajući sada hrvatskoj javnosti američku kampanju, a nakon izbora i veliku koaliciju kako bi ispunili zahtjeve svojih briselskih šefova”, stoji u priopćenju.

Autor: M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.