HSP AS

HSP AS proslavio rođendan: ‘Sedam nam je godina tek!’

Autor: dnevno.hr

Povodom sedme obljetnice od osnutka stranke izaslanstvo HSP AS odalo je počast Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću na njegovom posljednjem počivalištu u Šestinama kraj Zagreba polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom. Izaslanstvo je predvodio glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Prije točno sedam godina na današnji dan, na početku Hrvatske u mjestu Bapska kraj Iloka osnovana je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Utemeljitelj stranke i idejni tvorac tada započetog političkog projekta „Pravaški kišobran” glavni tajnik Pero Ćorić u svom uvodnom izlaganju rekao je: „Politički ciljevi svake ozbiljne stranke, pa tako i HSP AS moraju biti jasno definirani, realno provedivi i ono najvažnije nepromjenjivi bez obzira na dnevno-političke vjetrove”.

“Sedam godina kasnije ponosni smo da je HSP AS stožerna pravaška stranka, jedina parlamentarna koja dosljedno baštini i provodi pravaštvo i starčevićanstvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor. Ponosni smo i na činjenice da pojmovi politički konformizam i politička trgovina ne stanuju u našim redovima. Parlamentarni smo u 18 županijskih skupština i Gradu Zagrebu, a obnašamo vlast u 12 županija, ali nigdje sa onima koji ne pripadaju našem političkom habitusu. Niti u jednoj općini ili gradu naših 362 vijećnika ne koaliraju s SPD-om ili nekim od njihovih satelita. Svjesni današnje političke situacije i činjenice da smo jedini ostali na putu i programu tri politička stupa, na Programu Oca Domovine dr. Ante Starčevića i Stjepana Radića koje je u praksi pretočio u suverenu, samostalnu i nezavisnu RH prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Naš politički put, kratak ali trnovit, nema alternative jadi obveze prema onima koji nisu više s nama i svoje su živote položili u stvaranju i obrani jedine nam Hrvatske, činimo sve da Hrvatsku uredimo na način kakvom su je oni sanjali”, ističu iz redova HSP AS-a te ističu svoje planove za budućnost:

“U vremenu pred nama, HSP AS sa svojih više od 22 tisuće članova, čiji smo mi prvi politički izbor, na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Tepešom prof. ulazi u nove političke utakmice u kojima ćemo promišljati prošlost, živjeti sadašnjost kako bismo bili spremni za bolju budućnost. Lustracija hrvatskog društva je jedan od temeljnih preduvjeta kako bismo započeli bolje sutra, osigurali mladima ostanak u Hrvatskoj stvarajući preduvjete za život dostojan čovjeka u 21. stoljeću. Hrvatskoj treba demografska, gospodarska, demokratska i moralna obnova koja je nemoguća bez snažne domoljubne i nacionalne stranke kao što je HSP AS”, dodali su.

Povodom sedme obljetnice od osnutka stranke izaslanstvo HSP AS odalo je počast Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću na njegovom posljednjem počivalištu u Šestinama kraj Zagreba polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom. Izaslanstvo je predvodio glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.