Patrik Macek/PIXSELL

HSP AS osuđuje ‘diktaturu proletarijata’ nad Markom Perkovićem Thompsonom!

Autor: T. P.

"Domovinska koalicija će u 9. sazivu Hrvatskog sabora svakako potaknuti javnu raspravu te zahtijevati da se zakonski odredimo prema degradaciji ovog pokliča hrvatskih branitelja koji su devedesetih godina s puškom u rukama branili, stvarali i očuvali suverenu, samostalnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku", zaključio je Ćorić u ime HSP AS-a.

“Obilježavanja obljetnica u Hrvatskoj, bilo da je riječ o domoljubnim ili komunističkim skrivenim iza antifašizma, po nepisanom pravilu završavaju isključivo prekršajnim prijavama hrvatskim domoljubima. Istovremeno mala, ali izrazito medijski glasna tzv. građanska Hrvatska javno prosvjeduje zbog paljenja srpske zastave u Kninu, istima nije palo na pamet, kao ni policiji, reagirati u okviru zakona kada je hrvatsku zastavu 2010. u Rijeci sa svojim poklonicima oskvrnuo Slovenac Emil Hrvatina. Na istom tragu je i višegodišnje orgijanje štovatelja najvećeg zločinca nad Hrvatima Josipa Broza Tita u Kumrovcu te krivotvoritelja povijesti, a samim tim i poklonika četničkih zločina u Srbu 1941. godine. Isticanje obilježja i skandiranje povika pod kojima su u mučeni, silovani, zatvarani i ubijani Hrvati, povodom svih pravoslavnih blagdana i srpskih praznika u Borovu selu za MUP RH sudeći po broju kaznenih i prekršajnih prijava, očito se nikada nisu ni dogodili te po istima u njima ništa nije sporno!”, ističu u svojem priopćenju iz HSP AS-a te dodaju:

“Cilj antihrvatskog “umjetničkog” izričaja je kontinuirano vrijeđanje hrvatskih svetinja i oskvrnjivanje mjesta od posebnoga pijeteta. HSP AS je na to hrvatsku javnost upozoravao u svojim priopćenjima te svim medijskim istupima, a zadnje na što smo upozorili bilo je vezano uz performans “kulturnjaka” na Golom otoku. Performans „sisačkog Frljića“, u kojem je postavio zvijezdu petokraku na križ, ali i na spomen ploču na mjestu gdje je postavljen hrvatski grb, osim što je povrijedio osjećaje obitelji tisuća stradalnika, direktno je prekršio hrvatske zakone potičući mržnju i nesnošljivost. Spomen ploče koje postavi Vlada RH zakonom se ne smije oskvrnjivati, pogotovo ovakvom direktnom provokacijom! Do danas nismo vidjeli prekršajnu prijavu stanovitog performera po pitanju navedenoga čina”, navodi Pero Ćorić koji se osvrnuo i na detalj s koncerta Marka Perkovića Thompsona:

“Istovremeno Marko Perković Thompson nakon odlično organiziranog domoljubnog i humanitarnog koncerta u Kninu, umjesto pohvala dobiva prekršajnu prijavu. Ista se temelji na Zakonu o prekršaju javnog reda i mira, a nama u HSP AS i Domovinskoj koaliciji, da je ista podignuta temeljem izvođenja jedne od njegovih uspješnica koja nije zabranjena u Hrvatskoj!

Nije li zakon po Ustavu RH za sve građane Hrvatske isti? Dok gradonačelnica Siska kliče “Smrt fašizmu-sloboda narodu”, veličajući poklik kojim su potpisivane smrtne presude tzv. “neprijateljima naroda” i biva za to nagrađena kandidaturom za Hrvatski sabor, Marka Perkovića Thompsona Vlaho Orepić smatra prekršiteljem radi izrečenoga pozdrava koji je dio hrvatske povijesti stvarane davno prije Drugog svjetskog rata i koja, što se tiče HSP AS nije zaboravljena niti će biti ikada zabranjena!

Domovinska koalicija će u 9. sazivu Hrvatskog sabora svakako potaknuti javnu raspravu te zahtijevati da se zakonski odredimo prema degradaciji ovog pokliča hrvatskih branitelja koji su devedesetih godina s puškom u rukama branili, stvarali i očuvali suverenu, samostalnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku”, zaključio je Ćorić u ime HSP AS-a.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.