Patrik Macek/PIXSELL

HSP AS: Hrvatska postaje talac nametnutih ‘europskih vrijednosti’!

Autor: dnevno.hr

U priopćenju Ćorić ističe da su "nekadašnji srpski radikali, sljedbenici četničkog vojvode Tomislava Nikolića danas okupljeni oko početnika Aleksandra Vučića u Srpsku naprednu stranku.

“Gostujući na jednoj Hrvatskoj dalekovidnici u predizbornoj kampanji nedavno održanih parlamentarnih izbora najavio sam, nažalost, kako će našu unutarnju politiku diktirati vanjska”, ističe Pero Ćorić u ime HSP AS-a.

“Nametnute „europske vrijednosti“ Hrvatskoj nanose dugoročnu i nepopravljivu štetu, a dirigentsku palicu drži velika i najsnažnija politička obitelj Europske pučke stranke (EPP). Kao najjača politička grupacija u Europskom parlamentu trebala bi okupljati stranke desnog centra, a među njima se kao njihove članice nalaze HDZ i HSS. Politička skupština EPP-a raspravlja o dodjeljivanju statusa pridružene članice EPP-a Srpskoj naprednoj stranci (SNS), a hrvatski predstavnici dviju navedenih stranaka najavili su kako će biti suzdržani. Na tragu one narodne „nije šija, nego vrat“ prevedeno znači da podupiru njihovo pristupanje”, nastavlja Ćorić.

U priopćenju nadalje ističe da su “nekadašnji srpski radikali, sljedbenici četničkog vojvode Tomislava Nikolića danas okupljeni oko početnika Aleksandra Vučića u Srpsku naprednu stranku. U situaciji zategnutih odnosa između Europske unije i Rusije, europski pučani su odlučili pod svaku cijenu zaigrati na kartu približavanja odnosa sa Srbijom kako bi oslabili utjecaj vanjske politike Rusije koja je jednom nogom već u Srbiji. Paradoks ovakve vanjske politike pod dirigentskom palicom EPPa jeste da zanemaruju činjenicu kako EU provodi sankcije protiv Rusije zbog njihove aneksije Krima dok njihovi budući saveznici Srbi provode zajedničku vojnu vježbu sa Rusijom i Bjelorusijom”, navodi Ćorić te dodaje:

“Štetnosti ovakvog poltronskog političkog poteza svjesni su kako u Ministarstvu vanjskih poslova tako i u HDZ-u i HSS-u, ali im nedostaje političkog kuraža da se javno suprostave politici koja dugoročno i nepopravljivo marginalizira Hrvatsku kao ozbiljnog političkog čimbenika u EU te ukupno u našem okruženju. Navedeno je stidljivo obznanio međunarodni tajnik HDZ-a i bivši ministra vanjskih poslova Miro Kovač, pažljivo birajući riječi da se ne
zamjeri svojim političkim šefovima i mentorima.

Pozivamo europske zastupnike pripadnike ove političke grupacije da glasuju protiv pridruženja SNS-a EPP-u barem iz pijeteta prema žrtvi Škabrnje i Vukovara čije tragedije se ovih dana prisjećamo”, ističe Pero Ćorić u ime HSP AS-a.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.