Patrik Macek/PIXSELL

HSP AS bira novo vodstvo na Konvenciji stranke 15. 10.

Autor: T. P.

"Ograđujemo se od svih daljnjih „tisuća i tisuća“ koji će nas napustiti te osuđujemo svako lažno predstavljanje u javnosti i sazivanje fantomskih sjednica stranačkih tijela u Slavonskom Brodu te zlouporabu stranačke materijalne i nematerijalne imovine koja je zakonom zaštićena", istaknuli su iz predsjedništva stranke.

Sukladno Statutu stranke i odlukama s 5. proširene sjednice Predsjedništva HSP AS u tijeku su pripreme za održavanje stranačke Konvencije. Ista će biti održana u Zagrebu 15. 10. 2016. godine,  a na njoj će biti izabrano novo vodstvo stranke. Prenosimo priopćenje HSP AS-a u cijelosti:

“Svjesni političkog trenutka u kojem se nalazimo, a koji je obilježio iznimno loš rezultat na nedavno održanim parlamentarnim izborima, vodstvo stranke predložilo je cjelovitu listu kandidata na kojoj se velikim dijelom nalaze mladi i visokoobrazovani stranački dužnosnici i kadrovi.

Ono što treba istaknuti jeste da se radi o političarima koji su Hrvati po rođenju, a pravaši po osobnom izboru te da im je HSP AS bio i ostao jedini politički izbor kroz koji su pokušavali i pokušat će doprinijeti svojim političkim radom boljitku uže i šire zajednice. Njihova neopterećenost dosadašnjim pravaškim odnosima zalog su kako će imati dovoljno sposobnosti, znanja i volje kroz HSP AS širiti i snažiti pravašku ideju. Svepravaško okupljanje je završni cilj HSP AS.

Isticanjem cjelovite kandidacijske liste od strane aktualnog Predsjedništva, nikako nije završio kandidacijski postupak te svoje cjelovite liste mogu predati i svi ostali punopravni članovi stranke koji su podmirili svoje obveze te koji imaju povjerenje 1/3 konstituiranih Županijskih vijeća ili 1/3 stranačkih izaslanika na Konvenciji. Riječ je o kandidacijskom postupku koji u HSP AS vrijedi od osnutka stranke u Bapskoj 2009. godine i koji nikada nije bio sporan.

Svjedoci smo da je nekada percepcija jača od istine te brojni nezadovoljnici ponuđenim mjestima u budućoj stranačkoj hijerarhiji pokušavaju lažima, neistinama i medijskim krivotvorinama iskoristiti tijek naših unutarstranačkih izbora i realizirati svoje osobne i nerealne ambicije. Ako zbrojimo medijske natpise o odlascima u našoj višegodišnjoj, kratkoj, ali burnoj povijesti, više nas je napustilo članova nego što Hrvatska ima stanovnika. Zadnji takav primjer jeste istup bivšeg stranačkog čelnika karlovačke županije Željka Bokulića koji je nekoliko dana ranije izdao stranačkom vodstvu skupinu urotnika i mjesto gdje će oni održati „radni sastanak“ te tim potezom pokušao steći privilegiju da bude kandidat za predsjednika stranke. Isto je kategorički odbijeno, kao i sve druge ucjene i truli kompromisi u i oko HSP AS. Odlazak njega i 22 istomišljenika u političku povijest mediji su nekorektno prenijeli te prikazali kao odlazak 800 članova. Grad iz kojeg dolazi Željko Bokulić je Ogulin, on obnaša dužnost predsjednika Skupštine Karlovačke županije, u istom gradu imamo dogradonačelnika i 2 vijećnika, a naš stranački kandidat Jurica Jašinski je osvojio 13 glasova. Pametnom dosta.

Ograđujemo se od svih daljnjih „tisuća i tisuća“ koji će nas napustiti te osuđujemo svako lažno predstavljanje u javnosti i sazivanje fantomskih sjednica stranačkih tijela u Slavonskom Brodu te zlouporabu stranačke materijalne i nematerijalne imovine koja je zakonom zaštićena”, istaknuli su iz predsjedništva stranke.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.