Hrvoje Niče jednoglasno izabran za predsjednika HSP AS

Autor: dnevno.hr

Predsjednik u ostavci Ivan Tepeš prof. podnio je izvješće o svom radu kao predsjednik HSP AS te je jednoglasno prihvaćen izmjenjeni i dopunjeni Statut stranke.

U subotu je održana izborna Konvencija HSP AS u Zagrebu. Sukladno Statutu stranačka je obveza istu održati unutar 6 mjesci od parlamentarnih izbora. Ista je održana pred brojnim izaslanicima od Iloka do Mljeta iz Hrvatske, BiH i Iseljeništva. Konvencija je održana sa početkom u 11,00 sati u dvorani MO Studentski grad, ulica Vile Velebita 10/3, Gornja Dubrava u Zagrebu.

Konvenciju je otvorio uvodnim obraćanjem glavni tajnik Pero Ćorić, a radni dio je započeo intoniranjem himne „Lijepa naša“ te odavanjem počasti trenucima šutnje poginulim Hrvatskim braniteljima i umrlim članovima HSP AS nakon zadnjeg Sabora. Nastavljena je izborom Radnog predsjedništva kojemu je predsjedavao Marin Sabolović mag. geogr.

Predsjednik u ostavci Ivan Tepeš prof. podnio je izvješće o svom radu kao predsjednik HSP AS te je jednoglasno prihvaćen izmjenjeni i dopunjeni Statut stranke.

Za predsjednika stranke jednoglasno je izabran Hrvoje Niče mag. oec. iz Vinkovaca kao i sva druga Statutom predviđena stranačka tijela. Za zamjenika predsjednika HSP AS izabran je zastupnik u skupštini grada Zagreba Robert Balić dipl. ing. iz Zagreba, a za dopredsjednike stranke su izabrani dr. sc. Vlatka Vukelić iz Siska, županijski vijećnik u skupštini Šibensko-kninske županije Florijan Žižić iz Šibenika, mag. Igor Jurić iz Čepina te gradski vijećnik u gradu Korčula koji obnaša dužnost u šestom mandatu od samostalnosti RH do danas Marinko Pažin. Za glavnog tajnika ponovno je izabran utemeljitelj stranke i idejni tvorac Pravaškog kišobrana Pero Ćorić dok je za njegovog zamjenika izabran Mato Lukić iz Zadra. Marin Sabolović mag. geogr. iz Bjelovara izabran je na mjesto političkog tajnika, dr. sc. Gordan Radić iz Mostara izabran je na mjesto međunarodnog tajnika. Ankica Groznica univ. bacc. oec. iz Zagreba potvrđena je na mjesto rizničara. Za članove Predsjednišva u novom sazivu izabrani su Katica Golubičić ing. geod. iz Slavonskog Broda, Ante Mihaljević mag. iz Vrgorca, Vladimir Kovačević dipl. ing. iz Zadra, Zdenko Hercigonja iz Virovitice, Klaudija Abramović mag. oec. iz Zagreba, JasenkaHaleuš univ. bacc. oec. iz Ivanić Grada, Marijana Majić mag. oec. iz Dubrovnika, Vlade Matijašević dipl. iur. iz Splita, Zlatko Golec iz Malog Bukovca kraj Ludbrega, Nikša Dubelj mag. prom. iz Dubrovnika, Krešimir Veček iz Bjelovara, Petar Kovačević dipl. ing. iz Zaprešića, ravnatelj Opće bolnice Sisak Tomislav Dujmenović dr. med. iz Siska, Tomislav Džanak iz Vukovara, Jure Mandušić iz Skradina, general Zvonko Peternel iz Zagreba, Dario Hegel iz Velike Ludine kraj Popovače, Tomislav Bašić dipl. iur. iz Slavonskog Broda, Dalibor Barešić iz Pakoštana, Dražen Muljević iz Požege, Boris Fažo mag. el. iz Zagreba te gradski vijećnik HSP AS u gradu Drnišu Ivica Rajčić. Kao predsjednik Glavnog stana jednoglasno je izabran bivši saborski zastupnik Ivan Šimunović iz Dubrovnika dok su Mate Brajković iz Šibenika, Smiljan Tomašević iz Zaprešića, Krunoslav Zdravčević iz Osijeka te Darko Pondeljak iz Pregrade izabrani kao dopredsjednici. Na mjesto predsjednika Nadzornog odbora izabran je predsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun-Toni Žagar ing. graf. te za dopredsjednike Goran Markovac iz Kutine, Marin Široki iz Velike Ludine, Vanja Šamarinec dipl. ing. iz Zagreba i Renato Poldrugač struč. spec. ing. iz Virovitice. Kao predsjednik Časnog suda izabran je Stjepan Ranogajec iz Oroslavja te Krešimir Vrljić iz Iloka, Mirjana Perčić iz Zagreba, Domagoj Sekulić prof. iz Petrinje i Tomislav Miličević iz Vinkovaca kao članovi. Klub utemeljitelja stranke kao predsjednik vodit će Davorin Boršćak iz Crikvenice. Silvana Tome struč. spec. ing. iz Siska jednoglasno je izabrana za predsjednicu Kluba žena starčevićanki te Karlo Jandrijević iz Zagreba za predsjednika Kluba mladih starčevićanaca.

Autor: dnevno.hr