Dusko Marusic/PIXSELL

HRVATSKOJ SLIJEDI OLUJNI VIKEND: Dolaze kiša, grmljavina, tuča i orkanski vjetar!

Autor: dnevno.hr

''Molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja'', navode.

Od Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC)  zaprimile su prognozu s najavom olujnog vjetra  na podvelebitskoj dionici autoceste A1 te gorskoj dionici autoceste A6 i Krčkog mosta. U petak do kraja dna podno Velebita, prema prognozi DHMZ-a, očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Prognoza orkanske bure najavljena  je za cijelu subotu i nedjelju do navečer.

Priopćenje HAC-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Zbog sigurnosti prometa, ukoliko jačina vjetra bude iznad granice gdje postoji opasnost za daljnje odvijanje ukupnog prometa ili određene skupine vozila, HAC ONC će u suradnji s policijom  privremeno zatvoriti pojedine dionice autoceste A1 i A6, kao i Krčki most, te će promet biti preusmjeravan na alternativne pravce.

Ovisno o količini prometa na autocesti, službe HAC ONC-a u suradnji s policijom isključivati će vozila i na drugim izlazima kako bi se smanjila čekanja i povećala protočnost prometa.

Molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).  Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Zbog sve učestalijih prometnih nesreća na autocestama molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja prometne signalizacije kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.




Naposljetku želimo istaknuti da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta”, zaključuju iz HAC-a.

Prema prognozi koju je DHMZ u srijedu objavio na svojoj web stranici, u početku petka bit će sunčano i vruće, a prema kraju dana očekuje se naoblačenje sa zapada te mjestimični pljuskovi i grmljavina na sjevernom Jadranu, gorskim i središnjim područjima. Tijekom noći na subotu kiša će se proširiti na veći dio zemlje, moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, lokalno i tuča, a na Jadranu će zapuhati jaka i olujna bura.

U nedjelju smirivanje i razvedravanje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.