Jurica Galoic/PIXSELL

Zbog uhićenja u Orašju sastanak u Vladi RH: Zasjeda i Hrvatski generalski zbor!

Autor: Dnevno.hr

Među sudionicima su umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj, Ivan Adanbak, Drago Dragičević te Miljenko Filipović koji je pomogao u ustrojavanju HVO-a...

Na Markovom trgu u Zagrebu u tijeku je sastanak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i prvog čovjeka SOA-e Daniela Markića. Osim Bože Petrova nitko nije ništa komentirao. Petrov je kazao da je “došao na kavu”.

U isto vrijeme i Hrvatski generalski zbor sastao se u zgradi Valde na temu uhićenja hrvatskih branitelja, pripadnika HVO-a u Orašju i protok dokumenata u ovom slučaju, javlja HRT.

Sastanak pod vodstvom predsjednika general zbora Pavla Miljavca održava se iza zatvorenih vrata a prisustvuje mu 40-ak pripadnika brigada i zbornih područja HVO-a te dio generala iz generalskog zbora. Među njima su umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj, Ivan Adanbak, Drago Dragičević te Miljenko Filipović koji je pomogao u ustrojavanju HVO-a.

Na sastanku bi trebali sudjelovati i pravni stručnjaci kako bi se ovaj slučaj detaljno analizirao i s pravnog aspekta. Nakon sastanka će svoje zaključke predstaviti novinarima.

Umirovljeni general Marinko Krešić je u pauzi sastanka za emisiju Hrvatska uživo izjavio kako obitelji uhićenih još nisu dobili pravnu pomoć od Vlade RH. “Obitelji nemaju ni novaca kako bi posjetili uhićene. Današnji sastanak vjerojatno će rezultirati donošenjem interventnih mjera, a ubuduće moramo raditi na kompletnoj strategiji”, kazao je Krešić.

Dodao je kako odvjetnici iz Hrvatske ne mogu braniti osumnjičene u BiH.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.