Dusko Jaramaz/PIXSELL

HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR LJUT NA HINU: ‘Oko 15 puta su uvećali broj žrtava u Oluji’

Autor: S. Vučković

"Zar se ta vrlo važna državna agencija odrekla ustrajanja na prenošenju točnih i provjerenih informacija, i upustila se u podržavanje mitova nastalih u sustavnoj verbalnoj medijsko-propagandnoj agresiji SNV-a, Srbije i drugih jugonacionalista koji žele Hrvate prikazati genocidnim narodom i tako zataškati svoju genocidnost i zločine počinjene nakon hrvatskog izlaska iz zajedničke države", kazuje se u priopćenju HČZ-a.

“HINA je 4. kolovoza objavila Kronologiju oslobodilačke operacije Oluja koju su prenijeli svi mediji.Pozdravljamo taj prilog pripremljen u prigodi obilježavanja 21. obljetnice operacije Oluja, koja je označila oslobođenje Domovine i povratak okupiranih područja u ustavnopravni poredak RH. Međutim, prosvjedujemo zbog potpuno neprofesionalnog pristupa državne novinske izvještajne agencije, koja umjesto stvarnog podsjećanja na značaj te akcije i najveću pobjedu HV četvrtinu teksta posvećuje srpskim žrtvama i to na način da se izrijekom i dalje recikliraju pamfleti Žarka Puhovskog o 667 stradalih civila kojega se odriče čak i sama Documenta. Taj pamflet kao takav je pao na dva suda! Na suđenju generalu Gotovini i na MKS povodom tužbe Srbije i protutužbe gdje je utvrđena smrt 44 civilne osobe. Puhovski je osramoćen u Haagu, jer je njegovo opsežno izvješće potpuno odbijeno i, umjesto da pred javnošću i zakonom odgovara za svoju subverziju, on se ponaša se kao da se ništa nije dogodilo.

Još strašnije, i mediji ga tretiraju kao stručnjaka, kao da se u Hagu nije dokazao kao lažljivac! Treba samo usporediti besramno izmišljenih 677 “civilnih žrtava” s 44 priznate civilne žrtave, za koje je haaško tužiteljstvo, nakon silnih godina potrage, pretrage i razvlačenja predsjedničke Tuđmanove arhive i strahovite medijske preparacije uspjelo pribaviti kakve-takve dokaze.

Kojim pravom, na osnovi koje politike, dokaza i dosegnute istine (i neistine!) državna agencija (HINA) koju će, naravno, prenijeti i strane agencije, iznosi neistine tako da se poziva na DOKAZANE KRIVOTVORINE koje oko petnaest puta (!)  uveličavaju broj civilnih žrtava u Oluji. Zar se ta vrlo važna državna agencija odrekla ustrajanja na prenošenju točnih i provjerenih informacija, i upustila se u podržavanje mitova nastalih u sustavnoj verbalnoj medijsko-propagandnoj agresiji SNV-a, Srbije i drugih jugonacionalista koji žele Hrvate prikazati genocidnim narodom i tako zataškati svoju genocidnost i zločine počinjene nakon hrvatskog izlaska iz zajedničke države.”

Hrvatski časnički zbor Grada Splita

Zoran Buzdovačić, predsjednik

Autor: S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.