Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska predsjednica na NATO samitu u Varšavi

Autor: dnevno.hr

Na marginama Sastanka na vrhu Sjevernoatlantskog vijeća, a u organizaciji Poljskog instituta za međunarodne odnose i Foruma o globalnoj sigurnosti - GLOBSEC u petak, 8. srpnja 2016. godine, održat će se posebna konferencija na kojoj će predsjednica Grabar-Kitarović održati predavanje o ulozi NATO-a u očuvanju mira.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na Sastanku na vrhu Sjevernoatlantskog vijeća koji će se održati u Varšavi, Republika Poljska, u petak i subotu, 8. i 9. srpnja 2016. godine.

Svečano otvaranje NATO samita održat će se u petak, 8. srpnja 2016. godine uvodnim obraćanjem glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i pozdravnim obraćanjem predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude nakon kojeg je, u radnom dijelu sastanka, predviđeno obraćanje Predsjednice Republike na temu kolektivne obrane i odvraćanja.

Drugog dana NATO samita, u subotu, 9. srpnja 2016. godine, predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na sastancima na razini šefova država i vlada na kojima će se govoriti o Afganistanu i nastavku misije „Odlučna potpora“ te o projiciranju stabilnosti u južnom susjedstvu Saveza.

Na marginama Sastanka na vrhu Sjevernoatlantskog vijeća, a u organizaciji Poljskog instituta za međunarodne odnose i Foruma o globalnoj sigurnosti – GLOBSEC u petak, 8. srpnja 2016. godine, održat će se posebna konferencija na kojoj će predsjednica Grabar-Kitarović održati predavanje o ulozi NATO-a u očuvanju mira.

Na Sastanku na vrhu Sjevernoatlantskog vijeća, osim predsjednika država i vlada te ministara obrane i vanjskih poslova dvadeset i osam članica NATO-a, sudjelovat će i predsjednik Europskog vijeća, predsjednik Europske komisije, predstavnici Ujedinjenih naroda, Svjetske banke te ostali partneri Saveza.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI