screenshot

HRVATSKA ‘BRZINA’: Policija tek sad dovršila istragu raketiranja Banskih dvora 1991., evo što je s rezultatima!

Autor: dnevno.hr

Policija je najavila konferenciju na kojoj se mogu očekivati rezultati istrage

Policija je navodno dovršila istraživanje o događaju iz 1991. godine. – raketiranju Banskih dvora. Tim su povodom novinskim redakcija poslali poziv na medijsku konferenciju koja će se održati u srijedu ujutro.

Najavili su da će na konferenciji govoriti predstavnici Ravnateljstva policije, Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Službe kriminalističke vojne policije.

Dana 7. listopada 1991. Jugoslavenska narodna armija napala je Banske dvore, sjedište hrvatske Vlade. Tim su napadom namjeravali izvršiti atentat na tadašnjeg hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, koji je u Banskim dvorima imao svoju rezidenciju. Tuđman je u to vrijeme u zgradi razgovarao sa Stjepanom Mesićem i Antom Markovićem.

Poznato je da je ispaljeno je šest raketa od kojih je jedna pogodila krilo zgrade u kojem se nalazila rezidencije predsjednika Tuđmana, dok su ostale rakete pogodile susjedne zgrade.

U raketiranju Banskih dvora poginula je jedna osoba, a četiri su ozlijeđene, dok je zgrada oštećena, a srušen je i dio krova. JNA je negirala da je odgovorna za taj napad, a čak su govorili da je hrvatska vlada sama izazvala eksploziju.

Dan nakon tog napada, Hrvatski je sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.