goodfreephotos

HRVATI POLUDILI ZA ‘RUSKIM FACEBOOKOM’! Evo gdje se druže nakon masovnih blokada

Autor: Snježana Vučković

Masovne blokade na društvenoj mreži Facebook ponukale su Hrvate da pronađu neku novu opciju za druženje, razmjenjivanje kontakata, fotografija, statusa i svega onog što smo navikli raditi preko onog standardnog – Marka Zuckerberga.

Stoga su se Hrvatskom ubrzano počeli širiti pozivi za okretanje leđa “dosadašnjem fejsu” i otvaranju novih profila na novoj mreži.

O kojoj je društvenoj mreži riječ?

Ruska društvena mreža VK, ranije poznata pod nazivom „VKontakte“ („u kontaktu“, „u vezi sa“) danas je najpopularnija i najmasovnija društvena mreža na tom području. Postoji dosta zanimljivih, ali i krajnje oprečnih stavova o ovoj ruskoj mreži, a ukratko se VK može opisati kao kombinacija ruske verzije Facebooka i svojevrsnog servisa za razmjenu različitih podataka.

Osim uobičajenih mogućnosti, u travnju 2016. godine mreža je lansirala novu mobilnu aplikaciju s legalnim glazbenim sadržajem za korisnike Apple uređaja. Osim toga, pušten je u rad i servis koji omogućava on line slanje novca u okviru osobnih poruka.

Iako ruska društvena mreža nudi mnoštvo različitog sadržaja koji je posebno zanimljiv mladima i po tome je drugačija od američkog Facebooka, teško da će ikada moći preuzeti ulogu vodeće mreže zbog ruskog jezika.

No, čini se kako to razočaranim Hrvatima to ne smeta pa je na ovoj ruskoj mreži iz minute u minutu sve više hrvatskih profila.




screenshoot

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.