Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

HRT SE BRANI: Tvrde da su bili brzi i profesionalni, a kritike koje su im upućene su ‘zlonamjerne insinuacije’

Autor: T. P.

"Hrvatska radiotelevizija na primjeren način reagirala na vijest o vojnome udaru u Turskoj", poručili su s HRT-a.

Nakon što je lavina kritika na društvenim je mrežama upućena javnoj televiziji HRT-u dospjela u medije, s obzirom na zakašnjelo izvještavanje o pokušaju vojnog udara u Turskoj u petak navečer, prema procjenama gledatelja, oglasili su se i s HRT-a. Njihov dopis u kojem obrazlažu svoje postupke prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska radiotelevizija (HRT) popratila je događaje o stanju u Turskoj na profesionalan i primjeren i brz način. Svega 15 minuta nakon početka vojnoga udara u Turskoj Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) tu je informaciju objavio, a u tome trenutku spomenutu informaciju nisu imali ni mrežni portali u Hrvatskoj.

U sinoćnjemu trećemu Dnevniku na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) objavljena je i vijest o vojnome udaru, ali i opširna analiza stanja u Turskoj koje je prethodilo vojnome udaru. Cijelo su vrijeme događaj pratili i Novi mediji Hrvatske radiotelevizije cjelonoćnim dežurstvom i redovitim objavljivanjem svake nove informacije.

Okupljanjem je timova i organizacijom javljanja noćas već u 1.20 sati na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) organizirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta. U emisiju su se uključivali uživo gosti i novinari iz Ankare i Istanbula, a s gledateljima Hrvatske radiotelevizije bio je i analitičar Igor Tabak.

Slikom s ulica Ankare i Istanbula i novim informacijama, ali i reakcijama američkoga državnog tajnika Johna Kerryja i ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova te obavijestima o zračnome prometu u Turskoj, Hrvatska radiotelevizija u primjerenome je roku, provjereno i kvalitetno reagirala na aktualna događanja u Turskoj. Ovime stoga posebno želimo naglasiti da su neistinite, tendenciozne i zlonamjerne insinuacije objavljene u dijelu medija o tome da je Hrvatska televizija (HRT – HTV) „prespavala cijeli državni udar u Turskoj“.

>>> NOVI GAF HRT-a! Prespavali vojni udar u Turskoj! ‘Prošla baba s kolačima’ (FOTO)

Koristimo se ovom prigodom i da naglasimo kako je tijekom današnjega prijepodneva Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) svakih sat vremena pratio stanje nakon vojnoga udara u Turskoj i to emisijama u trajanju od 20 minuta koje su uključivale brojna izvješća i analize s mjesta događaja.

Ovime ujedno podsjećamo i da Hrvatskoj radioteleviziji kao javnome medijskom servisu svih građana brzina objave informacije nije jedini bitan cilj, nego su to još i provjerenost i kvaliteta obrađenih i objavljenih informacija”, poručili su s HRT-a.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI