Patrik Macek/PIXSELL

Hrg: ‘HSS je previše rasturen, bojim se da to nikako više ne može biti dobro’

Autor: M.M.

Komentirao je i novog premijera Andreja Plenkovića i kazao da je dobio ogromnu potporu i da vodi umjerenu politiku.

Branko Hrg gostovao je u petak na N1 gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i događaje u HSS-u.

“Situacija je zanimljiva, ne volim u zadnje vrijeme govoriti o HSS-u. Ušao sam i izašao svojom voljom. Nije mi drago što se ovo događa, ali je zanimljivo da su u Saboru zastupnici glasali za opciju koju sam već predlagao.”

O Petir kaže da su u korektnim odnosima. “Mnogo je mojih prijatelja ostalo tamo, kontaktiramo, ne znam kako će to sve skupa završiti. Došlo se do točke koja je predaleko otišla, bojim se da to nikako više ne može biti dobro. Previše se to rasturilo, previše ljudi je stradavalo. Rasturena je situacija”, kaže Hrg.

Hrg o novom sazivu Sabora kaže da mu se čini da je ovo jedna pozitivnija atmosfera. “Vlada jedna pozitivna energija i mislim da bi moglo biti dobrih efekata, nešto bolje nego zadnja dva mandata.”

O istupima Ivana Pernara kaže da je ‘friška’ pojava, i da si kao oporba može dopuštati što god hoće. “No, pokazalo se da su populisti vrlo brzo kopnili, i da građani shvate da sve to pada, kad netko samo stalno samo kritizira.”

Komentirao je i novog premijera Andreja Plenkovića i kazao da je dobio ogromnu potporu i da vodi umjerenu politiku.

“Mislim da ima izvrsnu priliku. Već sama njegova pojava je malo smirila podjele i tenzije. Njegovi prvi istupi u Saboru su već pokazali novi način rada u hrvatskoj politici, i to bi trebalo zadržavati”, smatra Hrg.

O Goranu Mariću kao ministru bez portfelja kaže da ne vidi zašto bi to bio problem. “Očito su shvatili da pitanje državne imovine ne mogu rješavati na način da svaki ministar ima svoj resor, nego mora biti netko tamo tko će uvoditi reda. To je stvar mandatara i ukupne politike, zadovoljan sam što je Marić postavljen za tog ministra i uvjeren sam da će zagristi u tu tvrdu pogaču.”

Hrg zaključuje da je to poruka da konačno netko želi nešto promijeniti. Uvjeren je da je Plenković dobro odvagnuo sve pozitivno i sve negativno što dolazi.

Autor: M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.