Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrelja otkrio: Mesić ide protiv Plenkovića, Petrova i Oreškovića u Zagrebu

Autor: dnevno.hr

"Ta će kampanja dobiti na atraktivnosti i ležernosti, jer je Mesić poznat po tome što je ležeran u artikuliranju političkih stavova", kazao je Hrelja.

Gost Novog dana u četvrtak na N1 bio je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji se osvrnuo na navode da bivši predsjednik Stjepan Mesić ulazi u Narodnu koaliciju na prijedlog HSU-a.

“To će samo on potvrditi, ali ne postoji nijedna prepreka da on bude negdje oko 10. mjesta u prvoj izbornoj jedinici Narodne koalicije”, kazao je Hrelja i dodao da bi mu bilo drago ukoliko bi Mesić mogao pomoći Narodnoj koaliciji.

Na pitanje kako je došlo do njihove suradnje, Hrelja je istaknuo da već neko vrijeme komuniciraju, “Na  jednom takvom razgovoru prošli tjedan on je izjavio da bi vrlo rado pomogao, ako to ima smisla, našoj Narodnoj koaliciji da uspijemo na parlamentarnim izborima. Mi smo rekli da imamo u prvoj izbornoj jedinici 10. mjesto i da se možemo dogovoriti da na tom mjestu bude nestranački kandidat. Sad samo ovisi o njemu i njegovoj odlučnosti, drugih prepreka nema”, kazao je Hrelja.

Predsjednik HSU-a dodao je da Mesić neće biti nasuprot Milanovića i Vesne Pusić, ali nasuprot Oreškovića, Petrova, Plenkovića hoće.

U nastavku je komentirao nesuglasice između HNS-a i SDP-a oko slaganje liste i potvrdio da su se dogovorili i da se ide na potpisivanje koalicijskog sporazuma.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI