Patrik Macek/PIXSELL

GLASNOVIĆ ‘SPUSTIO’ HOLY: ‘Ja sam doktorirala na feminizmu; Možda ste na ljubavnim navikama OVOG!’

Autor: dnevno.hr

'Mlada damo, nemojte se glupirati... Vi nemate pojma'

Aktivisti koji su od saborskih zastupnika zatražili da potpišu plakat koji su donijeli zahtijevajući da se ratificira Istanbulska konvencija, okupili su se u petak pred Saborom. Zastupnici Stevo Culej i Željko Glasnović odbili su potpisati, a Glasnović je iskoristio priliku i ”obračunao” se s Mirelom Holy.

”Gdje su bili ovi stari ljudi, to nećete snimiti to ćete cenzurirati, kad su hrvatski politički zatvorenici bili davljeni, seksualno zlostavljeni, prisilno hranjeni, kada su dobivali četiri godine jer su čitali novine? Gdje ste bili kada su homoseksualci mučeni u ruskim zatvorima elektrošokovima itd. Kada su dobivali pet godina teške robije u Rumunjskoj? Gdje ste onda bili?  pitao je Glasnović, a Holy je kontrirala pitajući znači li to da što neće potpisati da je za nasilje nad ženama.

”Mlada damo, nemojte se glupirati… Vi nemate pojma”, bio je oštar, a ona mu je poručila kako je doktorirala na feminizmu.

”Možda ste vi doktorirali ljubavne navike afričke voćne muhe, ja sam 10 godina bio u pravosudnom sustavu i vidio sam više zlostavljanih žena nego što ćete vi ikada vidjeti” rekao je Glasnović.

”Da, zato sada nećete potpisati’ nastavila je Holy.

”Ma ne, nema veze o tome, ima drugih zakona da se to zaštiti, pa vi nemate sustava gdje vam sustav vode bivši. O tome govorite? Cijeli sustav imate glave iz bivšeg sustava. sekretari narodne obrane, bivša partija, Ozna…”- rekao je Glasnović na što mu je ona odgovorila da se Istanbulska konvencija time ne bavi već su u pitanju ljudska prava.

”Gdje ste bili kada su prisilno hranili i zlostavljali u Zenici, gdje ste onda bili?” pitao je Glasnović, a Holy  jeodgovorila da tada nije bila rođena.




 ”Niste bili ni rođeni, prava isprika… A što ne govorite o tome? Imate tisuće masovnih grobnica u Sloveniji, o tome ne govorite i sad ste vi veliki kozmopoliti. Koliko ljudi ima ovdje koji su radili protiv svojeg naroda u tajnim službama, cinkaroša? Vi nemate nikakvih kredibiliteta, vi nemate moralno pravo govoriti u ime hrvatskog naroda. Doviđenja” poručio je Glasnović i otišao u Sabor.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.