Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

HOĆE LI VLASTI POKLEKNUTI? Srbi u Austriji prijete Thompsonu, ali koncert nije zabranjen!

Autor: T. P.

"Zabrana ne može ni biti izdana jer njihova priča nema uporišta osim izgovorenih laži", jasno je istaknuo Thompsonov menadžment

U subotu se u dvorani Bezirkssporthalle u gradu Kremsmünsteru u Austriji treba održati koncert Marka Perkovića Thompsona, no nekoliko stranaka i građanskih antifašističkih organizacija uporno pokušava spriječiti taj događaj koji s radošću očekuju mnogi Hrvati. Iako je u četvrtak nekoliko hrvatskih medija objavilo da je koncert zabranjen, menadžment Thompsona to je demantirao, pojasnivši da je točno da je doveden u pitanje, no nije i ne može tek tako biti – zabranjen. Njihovo pojašnjenje donosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji,

zbog velikog broja prijetnji građana srpske nacionalnosti potpomognute nekim antifašističkim organizacijama, koncert u dvorani Bezirkssporthalle u gradu Kremsmünsteru u Austriji je doveden u pitanje.

Naime, bez obzira na to što organizator ima sve potrebne dozvole za održavanje toga koncerta, oni tamošnjoj vlasti prezentiraju Thompsona kao fašistu, a ne kao glazbenika. Njegove pjesme im prevode na način da je s njima poticao na istrebljenje Srba s njihovog teritorija kao i da na njegovim koncertima uvijek ima incidenata.

Nikakva zabrana nije izrečena kako pišu neki mediji niti je izdan nikakav dokument o otkazivanju dvorane, a još manje da postoji neka zabrana za održavanje koncerta.

Zabrana ne može ni biti izdana jer njihova priča nema uporišta osim izgovorenih laži.
Na temelju takvih laži gore navedeni dolaze kod mjesnih vlasti sa zahtjevima da uskrate organizatoru dvoranu.

U svakom slučaju zabrane nema niti je može biti, jedino što mogu, to je otkazivanje dvorane organizatoru iako ima sve pravovaljane dozvole za održavanje koncerta.




Hoće li mjesne vlasti pokleknuti pod pritiscima na uštrb svojih građana hrvatske nacionalnosti kako bi nezakonito udovoljio prosvjednicima, znati ćemo sutra i obavijestiti Vas o svemu.

Menadžment M. P. Thompsona




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.