Tomislav Miletic/PIXSELL

Hoće li general Đuro Dečak biti ministar branitelja u Milanovićevoj vladi?

Autor: I. Delić

Da se na tom polju nešto ozbiljno kuha detektirao je i Mladen Pavković kojem nije jasno što Milanović koji je s Predragom Matićem čitav prethodni mandat potrošio na vrijeđanje branitelja sada istima pred izbore ima obećavati.

Šuška se šuška po SDP-ovim kuloarima, kako je jedan od planova Narodne koalicije za dolazak na vlast približavanje braniteljima, koji su u vrijeme njihova ranijeg mandata protestirali ispred svojega resora dižući šator u zagrebačkoj Savskoj ulici. Put do braniteljskog srca dakako najbolje je postići preko njih samih pa je tako nedavno Milanović održao sastanak s delegacijom Republičke koordinacija udruga iz Domovinskog rata Dr.Franjo Tuđman koju predvodi general Đuro Dečak. Inače, sami Dečak sazvao je ovaj skup na kojem je predsjednik SDP-a ponudio gomilu obećanja i dobrobit braniteljskoj populaciji, a spekulira se kako organizacija skupa na kojem su prštala obećanja nije došla iz vedra neba već bi za taj potez u slučaju dolaska SDP-a na vlast general Dečak mogao biti nagrađen ministarskom pozicijom, naravno onom u najvrućem braniteljskom resoru. Da se na tom polju nešto ozbiljno kuha detektirao je i Mladen Pavković kojemu nije jasno što Milanović koji je s Predragom Matićem čitav prethodni mandat potrošio na vrijeđanje branitelja sada istima pred izbore ima obećavati.

Ima: ono što svi znamo – da neće i ne želi ostvariti ništa što objeručke obećava, poglavito kad su u pitanju hrvatski branitelji i stradalnici. Ali, i ne samo oni!Nu, kad je već general Dečak organizirao sastanak, trebao je ukazati ovom ekstremnom ljevičaru na sve zlo koje je dosad činio prema onima koji su bili prvi kad je trebalo, morao ga je podsjetiti i na najduži braniteljski prosvjed na Trgu Nevenke Topalušić, na gaženje stradalnika i u crkvi sv. Marka, na marginaliziranje svega što hrvatski diše i tome slično.Ovako, Dečak je, možebitno u najboljoj namjeri (?), predstavio Milanovića kao „spasitelja Hrvata“, zaboravivši i to da je baš taj čovjek o braniteljima izgovorio najružnije riječi, kao „u rat su išle samo budale!“.Osim toga, riječ je o čovjeku koji je do zadnjeg dana štitio okorjele Udbaše Mustača i Perkovića, koji je sa Srbima plesao i pleše kola, koji nije želio spasiti nevino osuđenog hrvatskog branitelja Veljka Marića, itd. i tome slično- poručuje Pavković pitajući se što su članovi Republičke koordinacije branitelja očekivali od bivšeg premijera.

-On je u razgovoru s njima ponovno popljuvao svoje političke protivnike, kao nije mu jasno zašto ni jedan predstavnik RH, konkretno ministar vanjskih poslova, nije bio nazočan na otvaranju poglavlja 23 (pravosuđe i temeljna prava), odnosno zašto nije upozorio srbijanske vlasti da ne će moći zatvoriti ovo poglavlje, ako izostane dogovor oko zakona o univerzalnoj jurisdikciji, na što mu je odmah, nakon ovog skupa, Miro Kovač, hrvatski ministar vanjskih poslova, rekao da – laže! Ne, ne treba nama, gospodine Dečak, nikakav Milanović, a još manje njegova ekstremna ljevica, sa krvavom partizansko-komunističkom petokrakom na glavi, ali i u srcu. Što ga niste pitali: gdje je bio dok ste vi ratovali? Ako SDP-KPJ ponovno dođe na vlast u Hrvatskoj, što mislite da će vam oni koji su i u crkvu poslali specijalce da tuku hrvatske stradalnike riješiti nagomilane probleme? Većina istinskih hrvatskih branitelja ne podržava ovakve i slične (predizborne) skupove, tim više što nitko ne zna što je njihova bit? Razgovarati se može s onima koji nisu izdali Hrvatsku, a još manje hrvatske branitelje, a ne s onima koji drže i „fige u džepu“.

Taj sastanak, vjerujte, jedino ima smisla ako gospodin Dečak već sada razmišlja da postane neki od ministra u Milanovićevoj vladi, za što se duboko nadamo da se neće dogoditi- zaključuje Pavković, potvrđujući spekulacije koje cure i iz SDP-a.

Autor: I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.