Patrik Macek/PIXSELL

HNS traži povećanje sigurnosti na raskrižju Klaićeva – Kačićeva: Sazrijelo je vrijeme za konkretno djelvoanje’

Autor: dnevno.hr

' Pazmišljaju li nadležni u Gradu Zagrebu o svojoj odgovornosti', pita se HNS

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba zatražila je od gradonačelnika i odgovornih službi Grada Zagreba da se konačno pokrenu po pitanju povećanja sigurnosti raskriľja Klaićeva-Kačićeva u Gradu Zagrebu.

Detalje njihova zahtjeva prenosimo u  priopćenju za medije.

Klaićeva/Kačićeva – razmišljaju li nadležni u Gradu Zagrebu o svojoj odgovornosti?

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba traži od gradonačelnika i odgovornih službi Grada Zagreba da se konačno, nakon dugog niza godina, pokrenu po pitanju povećanja sigurnosti raskrižja Klaićeva-Kačićeva u Gradu Zagrebu.

Izražavajući duboko žaljenje zbog teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom proteklog vikenda na križanju ulica Vjekoslava Klaića i Andrije Kačića Miošića, pri tome ne ulazeći u osobnu odgovornost sudionika u prometu, još jednom upozoravamo odgovorne u Gradu Zagrebu na nedostatnu sigurnost raskršća Klaićeve i Kačićeve, a koja uzrokuje česte i teške prometne nesreće.

Prije gotovo tri i pol godine, zagrebački HNS je putem svog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka od gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića tražio da se hitno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu, te kvalitetnije organizirao promet na raskršću Klaićeva/Kačićeva.

Do danas, koliko nam je poznato, od niza konkretnih mjera, poduzeta je samo jedna – postavljanje nadzornih kamera, za koje nije jasno čemu uopće službe, iako je bilo nužno da se, prije svega, za raskršće Klaićeva/Kačićeva provede cjelovita prometno-tehnička analiza kako bi se povećala njegova sigurnost i u što je moguće većoj mjeri smanjio broj prometnih nesreća.

Stoga ovim putem tražimo jasan odgovor – što će konačno Grad Zagreb i odgovorni uredi konkretno poduzeti da se poveća sigurnost raskršća, a ne da godinama slušamo jednu te istu priču, a ne poduzima se ništa konkretno?

Prije više od tri godine predlagali smo konkretne mjere, Grad Zagreb je tada rekao da „akceptira dostavljene prijedloge“. Zanima nas što o tome misle danas nakon što je ugašen jedan mladi život.

Smatramo da je konačno sazrelo vrijeme da se od „akceptiranja“ krene na konkretno djelovanje”.

HNS je još 2014. upozoravao na taj problem pa je tako gradski zastupnik HNS-a Tomislava Stojak tražio odgovor od gradonačelnika Milana Bandića te mu je tada rečeno da je pokrenut zahtjev za početak postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije kojom bi se poduzele mjere unaprijeđenja i i poboljšanja postojeće regulacije prometa. 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.