Davor Puklavec/PIXSELL

HNS-ovac PLANUO NA HDZ: ‘Oni ugrožavaju sustav nacionalne sigurnosti!’

Autor: T. P.

"Eto još jednoga dokaza da je tim kvazidomoljubima do nacionalne sigurnosti stalo kao do lanjskoga snijega!", kritičan je bio Beus Richembergh".

HNS-ov Goran Beus Richembergh na svojem se Facebook profilu osvrnuo ma HDZ i poteze te stranke vezane uz sustav nacionalne sigurnosti. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“HDZ ugrožava sustav nacionalne sigurnosti!

Za danas je bila zakazana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, na kojoj se, nakon nekoliko mjeseci provođenja ozbiljnoga i kompliciranog postupka odabira kandidata, trebao formulirati konačni prijedlog za izbor predsjednika i članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. Sjednici su se odazvali zastupnice i zastupnici SDPa, HNSa i Mosta ali nije održana jer su izostali zastupnici HDZa, HSLSa i HDSSBa te nezavisna zastupnica Lekaj. Jasno je da se radi o otvorenoj opstrukciji od strane tzv Domoljubne koalicije iako ovaj saziv Hrvatskoga sabora ima raditi još tri tjedna. Ponašanje HDZa u ovako važnome pitanju kao što je nacionalna sigurnost skandalozno je. Najprije su rušenjem čelnoga čovjeka i pokušajem instalacije svojih kadrova pokušali staviti pod partijsku kontrolu Središnju obavještajnu agenciju, odbacili su godišnja izvješća SOAe i Ureda Vijeća za za nacionalnu sigurnost, potom su mjesecima vršili nezapamćen pritisak na premijera Oreškovića oko imenovanja novoga čelnika SOAe i sad još onemogućavaju da se uspostavi građanski nadzor nad sigurnosno-obavještajnim sustavom. To nije ništa drugo nego izravno ugrožavanje sustava nacionalne sigurnosti i to u času kad je Hrvatska izložena ugrozama međunarodnoga terorizma, mogućega nastavka migrantske krize u Europi i unutarnje političke krize koja dovodi do izvanrednih parlamentarnih izbora. Eto još jednoga dokaza da je tim kvazidomoljubima do nacionalne sigurnosti stalo kao do lanjskoga snijega!”, napisao je Beus Richembergh.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.