Patrik Macek/PIXSELL

HNS-ovac Beus Richembergh napao Janicu: ‘Sjedi u klupi kao smokvin list i glumi gljivu!’

Autor: dnevno.hr

'Nadam da ćemo uspjeti naći dobro rješenje za sport, prvenstveno da ćemo djeci omogućiti bolje uvjete da se bave sa sportom i na taj način zapravo pridonose svojemu zdravlju', kazla je Janica.

Nakon što je državna tajnica Središnjeg ureda za šport Janica Kostelić jučer prvi put govorila s govornice u Hrvatskom saboru, HNS-ovac Goran Beus Richembergh,nezadovoljan njezinim izlaganjem, na popularnu se sportašicu obrušio na svojem facebook profilu.

“Koga briga za tjelesnu i zdravstvenu kulturu hrvatskih osnovnoškolaca! Vlada je odbila amandmane Kluba HNS-a i HSU-a na rebalans Državnog proračuna kojima se zahtijeva samo to da država poštuje preuzete obveze, odnosno sporazume koje je potpisala s općinama i gradovima o sufinanciranju izgradnje osnovnih škola i školskih sportskih dvorana.

Vlada je naprasno prestala plaćati svoj dio obveza! Dakle, s najviše se razine poručuje da sklopljene ugovore i sporazume i preuzete obveze ne treba poštivati! Kakva sprdnja s pravnom državom. A državna tajnica za šport Janica Kostelić sjedi u klupi kao smokvin list te vladine politike i glumi gljivu”, napisao je Beus Richembergh na svojem, vrlo čitanom Facebook profilu.

Janica Kostelić se jučer u svojem izlaganju zahvalila na povjerenju i kazala da se nada da neće iznevjeriti sportaše.

“Nadam da ćemo uspjeti naći dobro rješenje za sport, prvenstveno da ćemo djeci omogućiti bolje uvjete da se bave sa sportom i na taj način zapravo pridonose svojemu zdravlju. Ne treba to biti vrhunski sport, ali mislim da svaka osoba se treba brinuti prvenstveno za sebe, a mi smo tu kako bi im pružili bolje uvjete”, kazala je Janica.

Autor: dnevno.hr