Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

HNS O ŠATORU U SRBU: Nedopustivo je da sumnjive proustaške grupacije pokušavaju spriječiti obilježavanje ustanka

Autor: dnevno.hr

"HNS je stranka koja brani, uvijek je branila i beskompromisno će braniti i zalagati se za civilizacijske dosege i antifašističke vrijednosti na kojima počiva moderna Hrvatska, stoga nam je podizanje šatora pokraj spomenika u Srbu nevjerojatno",piše HNS.

Iz HNS-a su se u srijedu oglasili službenim priopćenjem povodom šatora u Srbu koji je postavio A-HSP kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo zbog obilježavanja obilježavanje antifašističkog ustanka.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U 21. stoljeću, kada bi podjele i zastrašivanja morali biti iza Hrvatske, za Hrvatsku narodnu stranku – liberalne demokrate potpuno je neprihvatljivo i nedopustivo da sumnjive proustaške i profašističke grupacije pokušavaju spriječiti obilježavanje antifašističkog ustanka koji se dogodio 27. srpnja 1941. godine u Srbu.

HNS je stranka koja brani, uvijek je branila i beskompromisno će braniti i zalagati se za civilizacijske dosege i antifašističke vrijednosti na kojima počiva moderna Hrvatska, stoga nam je podizanje šatora pokraj spomenika u Srbu nevjerojatno.

Netrpeljivost, govor mržnje, agresivno ponašanje sljedbenika radikalne i proustaške desnice, osporavanje povijesne uloge i važnosti hrvatskoga antifašizma, prijetnje manjinama i nevladinim organizacijama koje promiču vrijednosti građanskoga društva, čemu smo, nažalost, imali prilike svjedočiti u posljednjih pola godine, ne smiju imati ni otvorenu, niti prešutnu potporu državnih institucija i državnoga vodstva. Zadaća je najodgovornijih političkih aktera da takve pojave spriječe, bezrezervno osude i da ničim ne sudjeluju u relativizaciji njihovih pogubnih učinaka.

Cijela Hrvatska mora i može stajati u obrani civilizacijskih dosega 21. stoljeća. Izražavamo nadu da će odgovorni reagirati, kako bi tekovine straha i mraka zaista ostale tamo gdje im je mjesto – daleko u prošlosti iza nas.”

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI