Patrik Macek/PIXSELL

HNS NE POPUŠTA: ‘Ako je Poljska mogla ratificirati, Istanbulsku konvenciju može ratificirati i Hrvatska’

Autor: Hina

'Sve dok i jedna žena i djevojčica trpi nasilje HNS neće odustati od ratifikacije Istanbulske konvencije', ustvrdila je saborska zastupnica

Saborska zastupnica HNS-a Marija Puh poručila je u petak kako njezina stranka ne misli popustiti oko Istanbulske konvencije te je pozvala na njezinu hitnu ratifikaciju.

“Istanbulska konvencija nije poligon za ideološka prepucavanja. Sve dok i jedna žena i djevojčica trpi nasilje HNS neće odustati od ratifikacije Istanbulske konvencije”, rekla je Puh nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.

Protivnike Konvencije upitala je čega se boje. “Čega se bojite i što će se promijeniti kad ratificiramo Istanbulsku konvenciju? Jedino što će se dogoditi je zaštita žrtava nasilja i sankcioniranje počinitelja”, ustvrdila je dodavši kako HNS želi Hrvatsku koja pomaže najranjivijima.

Ako je Poljska mogla ratificirati 2015., a slovi za konzervativnu državu, Istanbulsku konvenciju može ratificirati i Hrvatska, ustvrdila je.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.