Dalibor Urukalovic/PIXSELL

HNS: ‘Bandić nas danas vraća u ideološke rovove ’40-ih’

Autor: T. P.

"Apeliram na zdrav razum i da se hitno počnemo baviti gorućim problemima Zagreba - vrtićima, otpadom i prometom", dodao je član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak

Iz redova HNS-a stigao je komentar najave izmjene imena Trga maršala Tita. Smatraju da bi se imenovanjem trgova trebala baviti struka, a njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

“Bandić svjesno potpaljuje ideološke vatre, isključivo s ciljem vlastitog preživljavanja na čelu Grada Zagreba. Teme poput imenovanja trgova i njihovog povijesnog značaja trebaju se rješavati u struci, za njih su mjerodavni povjesničari i određeni instituti, a ne dnevna politika”, stoji u priopćenju HNS-a.

“Potpuno svjesni političke cijene koju možemo platiti, upravo kako bismo učinili taj iskorak i konačno izašli iz ideoloških rovova, svjesno smo preuzeli odgovornost za sudjelovanje u Vladi RH. Cilj HNS-a je učiniti Hrvatsku boljom, otvorenijom i tolerantnijom te zemljom u kojoj su najveća vrijednost naši ljudi, a ne sjene prošlosti”, dodaju iz HNS-a.

“Podilaženjem Hasanbegoviću, Glasnoviću i Esih, Milan Bandić nas u 2017. godini vraća u ideološke rovove ’40-ih. Apeliram na zdrav razum i da se hitno počnemo baviti gorućim problemima Zagreba – vrtićima, otpadom i prometom”, dodao je član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.