Grgur Zucko/PIXSELL
Grgur Zucko/PIXSELL

HNiP uz Hasanbegovića: Vrabec Mojzeš barbarski se obrušila na djecu, prekršila je zakon!

Autor: dnevno.hr

Istodobno, HNiP poziva Hrvatsko novinarsko društvo da uputi javni apel svojim članovima i simpatizerima za odgovrno prema javno izgovorenoj i napisanoj riječi, te da ih potakne na korištenje riječnika primjerenog javnom prostoru, odnosno da se suzdrže od blaćenja i hajki na javne djelatnike kojima ne dijele svjetonazorske i vrijednosne sudove", piše HNiP.

Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) prozvali su Zrinku Vrabec Mojzeš zbog govora mržnje u Nacionalu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U Nacionalu br. 951. od 19.srpnja 2016. bivša novinarka i bivša savjetnica za kulturu i društvene djelatnosti dvojice bivših predsjednika Republike Hrvatske Zrinka Vrabec Mojzeš, u svojoj se kolumni, osim što je izvrijeđala tehničkog ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića i njegovu suprugu, barbarski obrušila i na njihovo dvoje malodobne djece. Ne libeći se niti pisati i neistine i uvrede djeci na, Mojzešova je nisko insinuirala da se Hasanbegovićeva djeca ne znaju ponašati na javnim mjestima, a posebice na kulturnim događanjima, iako su dječaci uspješni polaznici glazbene škole i nastupaju u dječjim predstavama.

Obračunavajući se s tehničkim ministrom kulture (i) preko njegove djece, Vrabec Mojzeš nije samo prekršila novinarsku etiku nego i zakonska prava malodobnika dovodeći ih svojim pisanjem u ponižavajući kontekst, vrijeđajući ih na osobnoj i fizičkoj osnovi.

Ne ulazeći u sve ostale uvrede i govor mržnje kojim vrvi cijeli politikantski tekst objavljen u Nacionalu, HNiP zahtijeva od pravobraniteljice za djecu dr. Ivane Milas Klarić očitovanje zbog javnog napada na maloljetnike koje je izvršila Zrinke Vrabec Mojzeš, kao što zahtijevamo očitovanje i nakladnika Nacionala.

Istodobno, HNiP poziva Hrvatsko novinarsko društvo da uputi javni apel svojim članovima i simpatizerima za odgovrno prema javno izgovorenoj i napisanoj riječi, te da ih potakne na korištenje riječnika primjerenog javnom prostoru, odnosno da se suzdrže od blaćenja i hajki na javne djelatnike kojima  ne dijele svjetonazorske i vrijednosne sudove”, piše HNiP.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI